els mals de la Covid

«Hi ha ‘dj’ que hem guanyat en un any el que abans guanyàvem en un cap de setmana»

  • Diversos artistes desgranen les dures conseqüències que està patint l’oci nocturn per les mesures per contenir el coronavirus

  • «La sala Razzmatazz ha perdut més d’un milió d’euros», explica el seu propietari

1
Es llegeix en minuts

El de l’oci nocturn és un dels sectors més afectats per les mesures de restricció aplicades per combatre la pandèmia de coronavirus. Hi ha milers de persones perjudicades. «No sé si la gent és conscient de la quantitat de famílies que viuen de l’oci nocturn: artistes, tècnics, taquillers, seguretat... fins i tot el [repartiment] de gel», adverteix Pep Albalat, integrant de Nyahbingi Sound juntament amb Carlos Moreno. La situació és realment difícil per a moltes d’aquestes persones, entre elles, com no, els ‘dj’; perquè com resumeix Cara Rigby en el vídeo que acompanya aquestes línies: «En un any hem guanyat el que abans guanyàvem en un cap de setmana».

La sala Sidecar, la sala Razzmatazz, la sala Upload... el diagnòstic és el mateix procedeixi del local que procedeixi. El fil sobre el qual camina l’oci nocturn és cada vegada més fi i molts artistes han de buscar-se una altra feina que no sigui la música», sentencia Moreno. La llum al final del túnel encara és molt tènue, per la qual cosa els integrants del sector reclamen més empatia i entesa per evitar el desastre absolut.