A casa teva

Deu pel·lícules de Filmin per convertir el teu fill adolescent en un cinèfil

Seleccionem un grapat d’apostes per disfrutar a la plataforma durant l’onada de fred o mentre durin les restriccions

Deu pel·lícules de Filmin per convertir el teu fill adolescent en un cinèfil
3
Es llegeix en minuts
Quim Casas

Del Chaplin de ‘La quimera del oro’, un film adequat per a aquesta època gèlida de l’any, al ‘¿Teléfono rojo? Volamos hacia Moscú’ de Kubrick, una pel·lícula que a Trump li posaria els cabells de punta. Una selecció de 10 títols de l’aclaparadora oferta de Filmin per degustar en comunitat.

1. ‘West side story’

Encara falten 11 mesos perquè s’estreni el ‘remake’ que ha realitzat Steven Spielberg d’aquest musical històric: la càmera sortia als carrers del West Side de Nova York per relatar, cantant i ballant en atrevides coreografies, la mateixa història immortal de ‘Romeu i Julieta’ de William Shakespeare. Montescos i Capuletos es converteixen en ‘jets’ i ‘sharks’, dues bandes rivals de carrer.


2. ‘La quimera del oro’

Chaplin és un dels directors i actors del cinema mut que millor continua funcionant entre el públic més jove, siguin nens, adolescents o estudiants de cine que no combreguen amb el blanc i negre. L’art de la pantomima, la mímica de l’espectacle de varietats, la comicitat de l’‘slapstick’, el rodamon Charlot... El seu estil encaixa fins i tot en els contextos més dramàtics, com en aquest cas és la febre de l’or.


3. ‘¿Teléfono rojo? Volamos hacia Moscú’

Un militar furibundament anticomunista, convençut que els soviètics enverinen els subministraments d’aigua dels Estats Units, dona l’ordre a un avió militar perquè voli rumb a Moscou amb una bomba atòmica. El tema dona autèntic pànic, però Stanley Kubrick el va tractar com una comèdia sarcàstica i sexual en la qual els pilots cavalquen les bombes com si estiguessin en una ‘rodeo’.


4. ‘Los odiosos ocho’

4. ‘Los odiosos ocho’Tot i que bona part de l’acció de la penúltima pel·lícula de Quentin Tarantino transcorre a l’interior d’una parada de diligències, les seqüències als paratges nevats són impressionants: Tarantino va aconseguir filmar-la en 70 mm, i es nota, fins i tot veient-la en un ordinador. Segon ‘western’ del cineasta després de ‘Django desencadenat’, ideal perquè els més joves s’endinsin en el seu univers tan particular.


5. ‘Fargo’

5. ‘Fargo’En ‘La quimera del oro’ i ‘Los odiosos ocho’ hi ha molta neu, però res com en ‘Fargo’, un ‘thriller’ gelat i, no obstant, intrigant, inquietant i irònic. Aquest opus dels germans Coen ha generat una sèrie de televisió en format d’antologies d’històries criminals que ja va per la quarta temporada. La protagonista del film és una agent de policia embarassada que ha d’aclarir un segrest i diversos assassinats.


6. ‘La famosa invasión de los osos de Sicilia’

6. ‘La famosa invasión de los osos de Sicilia’Una de les joies recents del cine d’animació. El seu director, l’autor de còmics Lorenzo Mattotti, adapta una novel·la d’un escriptor clàssic italià, Dino Buzzati, en la qual els ossos envaeixen el regne de Sicília després que uns caçadors raptin el fill del monarca mamífer. Una intel·ligent paràbola amb un discurs i un estil d’animació ideal per a totes les edats.


7. ‘Poder absoluto’

7. ‘Poder absoluto’Un ‘thriller’ de Clint Eastwood en plena forma, però més reflexiu que espectacular. El mateix director encarna un veterà lladre que una nit, amagat en l’estança falsa de la mansió on està robant, és testimoni d’un assassinat. El principal implicat és el president dels Estats Units, que no desistirà fins a trobar-lo. Un entretingut relat sobre la corrupció del poder nord-americà.


8. ‘Cavernícola’

8. ‘Cavernícola’Si encara no has vist una pel·lícula dels estudis d’animació Aardman, aquesta és una bona prova per calibrar el teu interès. Els creadors de Wallace i Gromit, els personatges més icònics de la productora, se submergeixen en els temps de la prehistòria per explicar, de manera imaginativa i divertida, ni més ni menys que com va néixer el futbol.


9. ‘La hija de un ladrón’

Notícies relacionades

9. ‘La hija de un ladrón’Debut de la directora Belén Funes, guardonat amb el premi a la millor actriu a Sant Sebastià, el Goya a la millor direcció novella i els premis Gaudí al film no parlat en català, direcció i guió. Narra el dia a dia d’una noia que ha sobreviscut a les misèries familiars i s’ocupa del seu nadó i del seu germà petit, fins que reapareix el seu pare. Greta Fernández i Eduard Fernández, filla i pare en la vida real, interpreten els dos personatges.


10. ‘Jojo Rabbit’

10. ‘Jojo Rabbit’Durant molt temps no es van poder realitzar comèdies sobre temes tan tràgics com el terrorisme i l’Holocaust. Les coses han canviat i ara s’admeten sense problemes films com ‘Jojo Rabbit, realitzat pel neozelandès Taika Waititi i protagonitzat per Scarlett Johansson, en el qual es ridiculitza la figura d’Adolf Hitler a través de la història d’un nen que té com a amic imaginari... ¡el mateix dictador!.