Orient Mitjà

Detinguda una ‘dj’ després d’haver tocat en una mesquita palestina

  • Sama Abd al-Hadi, arrestada després d’una sessió en una mesquita de Cisjordània, ha quedat en llibertat provisional després d’un esdeveniment que va generar controvèrsia entre els sectors més conservadors

Detinguda una ‘dj’ després d’haver tocat en una mesquita palestina
1
Es llegeix en minuts

Les autoritats palestines han posat en llibertat amb càrrecs la ‘dj’ Sama Abd al-Hadi, detinguda el 27 de desembre passat per una sessió de música tecno a la mesquita de Nabi Musa, a prop de Jericó, a Cisjordània.

Aquest diumenge va ser finalment posada en llibertat provisional, però té prohibit sortir del país i haurà de presentar-se una vegada per setmana en una comissaria, informa la premsa israeliana.

Notícies relacionades

Organitzacions de Drets Humans han denunciat aquesta detenció, ja que tenia els permisos administratius necessaris per la seva sessió de música. La Comissió Palestina Independent per als Drets Humans ha qualificat d’«il·lògic» el seu arrest.

La mesquita de Nabi Musa és el lloc de sepultura de Moisès per a la tradició islàmica, però el Govern palestí havia donat el seu vistiplau, cosa que no va impedir la seva posterior detenció en un concert en el qual hi va haver alcohol i homes i dones ballant junts, fet que va generar controvèrsia en els sectors més conservadors de la societat palestina.

Temes:

Palestina