Guia de visionaments

10 sèries i pel·lícules per disfrutar en família a l’hivern

Seleccionem una desena de títols, tots disponibles en ‘streaming’, per compartir sessions al caliu de l’estufa

10 sèries i pel·lícules per disfrutar en família a l’hivern
6
Es llegeix en minuts
Julián García y Juan Manuel Freire
Julián García y Juan Manuel Freire

Periodistes

ver +

Arriben les dates de Nadal i, amb elles, més temps per passar en família, o potser, més ben dit, amb el nucli de convivència. Després dels tiberis, sempre ve alguna migdiada, però potser també algun visionament concertat. ¿I les nits? Atès que encara seguim amb toc de queda, caldrà anar pensant en sessions de cine o sèries. Per a tot això hem dissenyat una selecció de propostes per veure en família: títols disponibles en diverses plataformes que pot disfrutar públic de totes les edats i que, en algun cas, arriben coberts per la neu i els ornaments d’aquestes festivitats.

‘The mandalorian’: l’emocionant viatge de Mando i Grogu

L’última trilogia de ‘Star wars’ va deixar amb mal gust de boca els fans de la saga, però les dues temporades de la sèrie creada per Jon Favreau i Dave Filoni els ha tornat un somriure d’orella a orella. Amb la seva agradable aroma de vell serial i el seu noble sentit de l’espectacle, ‘The mandalorian’ ha sabut expandir l’univers creat per George Lucas i, alhora, respectar la seva vella memòria. I d’atraure a la causa nous públics, entregats, setmana rere setmana, a l’aventurer viatge de Mando i Grogu. No oblideu, això sí, els clínexs per resistir, si podeu, aquest últim episodi ja per a la història. Disponible a Disney+.

‘LEGO Star Wars: Especial felices festes’: després de l’‘ascens de Skywalker’

Als que ja han vist ‘The mandalorian’, però no volen baixar d’aquest univers encara, els queden diverses opcions: 1) tornar a veure ‘The mandalorian’; 2) recuperar els gens menyspreables ‘making of’ de ‘Galería Disney’, o 3) fer una volta per la galàxia en una versió a base de blocs de plàstic. En aquest especial nadalenc de 48 minuts, Rey emprèn una aventura a través del temps i és testimoni d’un grapat de moments clau de la franquícia, incloent una escena de ‘The mandalorian’. Un deliri a l’altura de les paròdies galàctiques de ‘Robot Chicken’. Disponible a Disney+.

‘Bob Esponja: un héroe al rescate’: l’amistat, per damunt de tot

El tercer llargmetratge dedicat a Bob Esponja, Patricio Estrella i altres criatures de Fondo de Bikini, és una meravellosa guilladura en la qual els nostres dos herois submarins surten a la recerca del cargol Gary, que ha sigut segrestat per Posidó, i acaben als casinos d’Atlantic City al més pur estil de ‘Resacón en Las Vegas’. Però més enllà de la bogeria general i el divertiment incomparable, som davant una d’emocionant i sincera celebració de l’amistat que rendeix homenatge al seu creador, Stephen Hillenburg, mort tràgicament el 2018 a causa de l’ELA. Disponible a Netflix.

‘Wolfwalkers’: animació tradicional gens comuna

‘Wolfwalkers’: animació tradicional gens comunaEls veritables creients de la religió de l’animació tradicional posen espelmes cada dia als genis de Cartoon Saloon, la companyia irlandesa que ens va portar 'El secreto del libro de Kells', 'La canción del mar', ‘El pan de la guerra’ o, fa molt poc, ‘Wolfwalkers’, meravellosa faula ecologista sobre una nena que ha sigut educada per témer als llops i, no obstant, troba en ells la grata companyia que no esperava. La pel·lícula de Tomm Moore i Ross Stewart és un prodigi visual, un espectacle únic construït a base de traç fluid i màgic i escenaris com gravats en fusta. Disponible a Apple TV+.

‘Alex Rider’: el superespia adolescent que desconcerta pares

La nova adaptació de la saga literària d’Anthony Horowitz ha sigut un èxit al Regne Unit i tindrà segona temporada, però aquí sembla haver passat alguna cosa ignorada. Error a corregir ràpidament: aquest superespia pot entabanar amb les seves aventures públics de les més diverses edats, perquè el noi (convincent Otto Farrant) té problemes propis de la seva edat, però es mou en un món fosc no tan llunyà de ‘Skyfall’. «És més Daniel Craig que Roger Moore», ens va dir el guionista Guy Burt de la seva visió del popular personatge. Passada fosca de sèrie, creieu-nos. Disponible a Movistar+.

‘Dash & Lily’: la gimcana de l’amor

‘Dash & Lily’: la gimcana de l’amorEntre el més purament nadalenc d’aquesta llista figura ‘Dash & Lily’, comèdia romàntica en la qual, després d’interessar-se per dones grans a ‘The americans’ i ‘SMILF’, Austin Abrams s’interessa per fi per una noia de la seva edat, Midori Francis. El talentós actor és Dash, un jove llegit i una mica sarcàstic, poc fan del Nadal, que es deixa arrossegar per la gimcana descrita en un diari que troba a la cèlebre llibreria Strand de Nova York. Francis és Lily, autora d’aquestes línies, molt fan del Nadal, però malgrat això (o justament per això) la noia ideal per a Dash. Disponible a Netflix.

‘Planeta nocturno: a todo color’: la vida salvatge, de nit

Hi ha certa i injusta tendència a fer broma sobre els documentals d’animals, quan solen ser excepcionals treballs que ens permeten conèixer la fascinant biodiversitat del planeta en uns temps en què la mà de l’home sembla guiar-nos a l’autodestrucció. Aquesta magnífica sèrie de sis capítols narrats per l’actor Tom Hiddleston ens obre la porta a observar el mai vist: la vida salvatge durant la nit a tot color, i no en blanc i negre o bitò com fins ara, gràcies a l’ús de sofisticades càmeres ultrasensibles capaces de gravar només amb la llum de la Lluna. Disponible a Apple TV+.

‘Más allá de la luna’: aprendre a volar i a viure

‘Más allá de la luna’: aprendre a volar i a viurePer descomptat, per molt que adorem l’animació de 2D, no podem desdenyar les 3D, o ens quedaríem sense veure una joia existencial del nivell de ‘Soul’ o una petita delícia com ‘Más allá de la luna’, en què es nota, i molt, l’experiència del director Glen Keane, veterà de l’escola Disney: va animar Ariel de ‘La Sireneta’, a la Bèstia de ‘La Bella i la Bestia’, i a Aladdin, Pocahontas i Tarzan. Fantasia còsmica sobre la pèrdua, explica la història d’una nena que construeix un coet casolà per viatjar a la recerca d’una deessa lunar. Tingueu arsenal de mocadors a mà. Disponible a Netflix.

‘Folklore: The Long Pond studio sessions’: cançons que agraden a qualsevol

Notícies relacionades

‘Folklore: The Long Pond studio sessions’: cançons que agraden a qualsevolDisc a disc, Taylor Swift se les està arreglant per convertir-se en l’artista musical que uneix a tothom: demòcrates i republicans (bé, almenys els que li perdonin que ara es pronunciï políticament), adeptes de la música d’arrels i seguidors de corrents pop, o públic massiu i lectors de ‘Pitchfork’. Per al seu penúltim disc, ‘folklore’, es va deixar envoltar per membres de The National o Bon Iver per donar forma a la versió més rústica i hivernal de si mateixa. En aquest documental interpreta tots els temes de l’àlbum en ordre i ofereix una immersió en els processos compositius. Disponible a Disney+.

‘Los Teleñecos en Cuento de Navidad’: els Muppets, amb Dickens

‘Los Teleñecos en Cuento de Navidad’: els Muppets, amb DickensDisney+ va estrenar no fa gaire setmanes ‘Más Muppets que nunca’, enginyosa posada al dia del vell univers de Los Teleñecos. Però per a aquestes festes nadalenques, i coincidint amb el 150è aniversari de la mort de Charles Dickens, és necessari recordar aquest clàssic animat de 1992 dirigit per Brian Henson, esbojarrada i colorista adaptació del seu ‘Cuento de Navidad’ en el qual a Michael Caine li surt brodat l’avar i eixut Ebenezer Scrooge. Per descomptat, allà no falten ni Gustavo ni Peggy ni Fozzie ni Animal. Disney+.

Temes:

Sèries Cine