ANIVERSARIS TERRORÍFICS

L'home llop traurà les urpes al festival de Sitges 2021

El 'leitmotiv' de la cita cinematogràfica girarà entorn de la llegendària bèstia per celebrar els 80 anys de la pel·lícula de George Waggner i els 40 d''Aullidos' i 'Un hombre lobo americano en Londres'

jmdiaz12305994 icult imagen de la pelicula  hombre lobo    inspired by the 201130171135

jmdiaz12305994 icult imagen de la pelicula hombre lobo inspired by the 201130171135 / FILM TITLE THE WOLFMAN

1
Es llegeix en minuts

La llegendària figura de l’home llop serà la protagonista del Festival de Cine de Sitges 2021, que se celebrarà entre el 7 i el 17 d’octubre, just quan es compleix el 80è aniversari de l’estrena d’’L’home llop’, de George Waggner, i els 40 d’‘Un hombre lobo americano en Londres’ i ‘Aullidos’.

L’organització del festival ha informat aquest dilluns que el ‘leitmotiv’ de l’any vinent serà l’home llop com a «principal representant iconogràfic del tema clàssic de la bèstia interior o la dualitat interna en l’ésser humà».

El 2021, es compliran 80 anys de l’estrena de ‘L’home llop’, de Waggner, una producció d’Universal, protagonitzada per Lon Chaney Jr, i dels 40 d’altres versions del personatge: ‘Un hombre lobo americano en Londres’, de John Landis, i ‘Aullidos’, de Joe Dante.

Fotograma d’ ‘Un hombre lobo americano en Londres’

Notícies relacionades

Així mateix, no s’obviarà el mig segle de l’estrena de ‘La noche de Walpurgis’, de León Klimovsky, interpretat per Paul Naschy.

La imatge del festival també girarà entorn de l’home llop i es publicarà un llibre, en col·laboració amb l’editorial Hermenaute. La figura del doctor Jekyll i el senyor Hyde, així com personatges col·laterals «relacionats amb la dualitat home-bèstia, com les dones felines, diferents éssers zoomòrfics o entitats duals dels contes tradicionals», s’estudiaran en el volum i s’exposaran en la retrospectiva que es prepararà sobre aquesta temàtica.