VERSIÓ DEL DIRECTOR

Lluís Pasqual: «Mai he maltractat ningú»

L'exdirector del Lliure ha parlat per primera vegada de la seva polèmica dimissió després de ser acusat d'abús de poder

zentauroepp50771797 lluis pasqual201031124544

zentauroepp50771797 lluis pasqual201031124544 / JESUSDOMINGUEZ COM

1
Es llegeix en minuts

El director teatral Lluís Pasqual, que fins ara no havia volgut parlar de les acusacions fetes en contra seu per l’actriu Andrea Ros, ha desmentit aquest dissabte en una entrevista a Catalunya Ràdio les acusacions d’abús de poder, tirania i falta de respecte per les quals va dimitir el setembre del 2018 com a director del Teatre Lliure de Barcelona. «Mai he maltractat ningú», ha afirmat.

Segons Pasqual el que ell va fer va ser exigir a Ros «un comportament professional» quan ella va voler posposar fer una cosa que ell li havia demanat. El director teatral mai ha tingut la sensació d’haver-se passat de la ratlla amb els seus comentaris durant els assajos i ha assegurat que a la feina sempre va amb molt de compte per evitar «ferir la sensibilitat d’algú».

Notícies relacionades

Pasqual ha assegurat que va dimitir perquè creia que al teatre s’estava implantant el que ha qualificat de tendència de funcionariat i, quan això passa, «el teatre ha mort». A més, es va adonar que alguns col·laboradors artístics del Lliure no estaven d’acord amb ell i va optar per abandonar el projecte perquè «dirigir un barco on una part de la tripulació està en contra teu no té sentit».

Política i «fals feminisme»

D’altra banda, tampoc ha descartat que la seva dimissió tingués relació amb motius polítics, ja que ha detallat que «es va barrejar l’independentisme, el fals feminisme, i tot es va fer una bola». Segons la seva opinió, «les feministes que em van acusar no existien. Les 300 o 400 persones que firmaven el document no existien, només n’eren tres».