OBITUARI

Mor Diana Rigg, actriu de 'Joc de Trons' i 'Los Vengadores'

La intèrpret britànica, de 82 anys, ha mort plàcidament a casa seva envoltada de la seva família per un càncer diagnosticat al març

dianariggavengers

dianariggavengers

2
Es llegeix en minuts
Quim Casas

L’actriu britànica Diana Rigg, que molt abans de ser lady Olenna en la popular sèrie ‘Joc de Trons’ havia participat en la sèrie de culte dels anys 60 ‘Los Vengadores’, ha mort als 82 anys, segons ha informat aquest dijous la BBC. La intèrpret va morir plàcidament a casa seva, envoltada de la seva família, ha afegit la cadena, citant el seu agent i com anunciava la seva filla Rachael Stirling.

«Va morir d’un càncer diagnosticat al març i va passar els seus últims mesos reflexionant amb alegria sobre la seva extraordinària vida, plena d’amor, humor i un profund orgull per la seva professió. La trobaré a faltar més enllà de les paraules», afegia.  «Durant la meitat de la seva vida, Diana va ser la dona més bonica de la sala [...]. Se’n va anar a treballar amb les mànigues arremangades i un somriure per a tothom. Tenia un talent increïble», va dir el dramaturg britànic Tom Stoppard en un comunicat. 

Rigg (Doncaster, 1938) es va mudar amb la seva família a l’Índia abans d’anar a l’escola a Anglaterra. Va estudiar a la Royal Academy of Dramatic Art abans de debutar en la Royal Shakespeare Company el 1959. Es va forjar una llarga carrera en el teatre, va aparèixer a la pel·lícula de James Bond ‘007 al servei secret de Sa Majestat’ (1969), en la qual interpretava el personatge que es casava amb el famós espia britànic. El seu salt a la fama va tenir lloc als 60 amb la sèrie de culte ‘Los Vengadores’, el seu primer paper important, el d’Emma Peel, vestida de cuir i dominant el karate, al costat d’un John Stedd amb barret fort encarnat per Patrick McNee.

En els últims anys la seva popularitat es va mantenir gràcies a les seves aparicions a ‘Joc de trons’ com a lady Olenna, matriarca de la família Tyrell, la reina d’espines, paper pel qual va ser nominada quatre vegades als Emmy. La interpretació d’un personatge manipulador que no tem enfrontar-se als homes més poderosos de Ponent va aportar una dimensió shakesperiana a la saga fantasticomedieval.

Notícies relacionades

Va aconseguir precisament un Emmy pel seu paper en la versió de ‘Rebeca’ que va coprotagonitzar amb Charles Dance. 

Rigg, amb Patrick McNee, a ‘Los Vengadores’ / ARXIU

En el seu palmarès, dos televisius Bafta com a millor actriu per ‘Mother love’ i ‘Los Vengadores’. Les seves interpretacions de Medea, Eurípides i Mare Coratge també li van valer diversos premis prestigiosos. Pòstuma serà la seva aparició a ‘Last night in Soho’, pel·lícula d’Edgar Wright que s’estrenarà l’any que ve.