ELS OSCARS DEL CÒMIC

Els Eisner premien els espanyols Paco Roca i Emma Ríos

La botiga Nostromo de Sevilla va ser reconeguda com la millor del món en una cerimònia virtual amb marcat accent espanyol

zentauroepp54242573 icult200725182545

zentauroepp54242573 icult200725182545

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

’La casa’, del valencià Paco Roca, s’ha alçat aquest dissabte amb el premi Eisner, els Oscar del món del còmic, a la millor edició de material internacional; mentre que la gallega Emma Ríos va anar guardonada també amb l’Eisner a millor portadista per ‘Bella Muerte’.  Els Eisner solen entregar-se anualment durant la Comic-Con de San Diego (Estats Units), que aquest any no ha pogut celebrar la seva gran festa a causa de la pandèmia del coronavirus. Els guanyadors van ser revelats en una cerimònia virtual presentada per l’actor Phil Lamarr.

Notícies relacionades

 ‘La casa’ va ser publicada a Espanya per l’editorial Astiberri el 2015 i el 2019 ho va fer l’editorial nord-americana Fantagraphics en castellà i anglès. L’obra serà portada al cine pel director valencià Alex Montoya. Astiberri també és l’editorial que va publicar (la setmana passada) ‘Bella Muerte 3. La Rata’, d’Emma Ríos (Vilagarcía de Arousa, 1976), l’altra espanyola premiada durant la cerimònia. «M’he aixecat aquest matí, he mirat Twitter i he vist Kelly Sue DeConnick (la guionista de còmic) felicitant-me, i ja me’n vaig adonar. És súper bé, però és la tercera vegada que era nominada i no comptava amb guanyar-lo», va comptar la gallega des de la seva casa de la Corunya, on fa el seu treball per a editorials americanes com Image.

Tercera al podi

Més enllà d’això, la indústria espanyola del còmic també està d’enhorabona perquè la botiga de còmics Nostromo de Sevilla ha guanyat el premi Eisner al millor establiment d’aquest tipus del món, un premi que ja llueixen dos establiments espanyols més: Akira Cómics a Madrid i Norma a Barcelona. L’accent espanyol de la gala també tenia a veure amb les nombroses nominacions: el dibuixant Gabriel Walta, a la millor sèrie limitada pel seu treball al costat de Jeff Lemire en ‘Sentient’; Salvador Larocca, candidat a millor sèrie per ‘Doctor Doom’ (amb Christopher Cantwell); i Manuela Pertega, nominada a la millor adaptació d’un altre medi per ‘Giraffes on Horseback Salad: Salvador Dalí, the Marx Brothers, and the Strangest Movie Never Made (juntament amb Josh Frank i Tim Hedecker). Entre d’altres.