data probable

Els cines catalans es plantegen obrir de forma generalitzada el 26 de juny

«El sector s'ha compromès a tenir les sales en marxa al juliol», afirma Camilo Tarrazón, president del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya

zentauroepp53403494 fotos del cine verdi cerrado por el coronavirus   cr dito  m200513145455

zentauroepp53403494 fotos del cine verdi cerrado por el coronavirus cr dito m200513145455

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president del Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, avui ha afirmat que els cines es plantegen reobrir de forma generalitzada el 26 de juny, tot i que tenen autorització per fer-ho amb aforament reduït a les zones que entrin abans en fase 2.

En una entrevista a RAC-1, Tarrazón ha assegurat que «el sector s’ha compromès a tenir les sales en marxa al juliol» i ha ressaltat que els dos principals mercats d’Espanya són la comunitat de Madrid i l’àrea metropolitana de Barcelona, que dilluns entraran en la fase 1.

No és una data acordada

Segons Tarrazón, com aquestes dues zones segurament passaran dues setmanes en fase 1 i els cines estrenen les pel·lícules en divendres, «la data que ens ve a tots a la ment és el 26 de juny», tot i que ha puntualitzat que «no és una data acordada. Entenem col·lectivament que és la primera data possible».

Notícies relacionades

El president del Gremi ha reconegut que «hi haurà algun cine que per les seves peculiaritats pugui obrir abans, quan administrativament l’hi permetin» i ha admès que «hi haurà algunes estrenes de menys impacte comercial», però que estudien fer «una programació mixta amb aquests títols i pel·lícules de catàleg o estrenes que estaven en pantalla quan vam tancar de sobte».

‘Tenet’, la primera gran pel·lícula programada en l’àmbit mundial

«El primer títol gran que tenim tots al cap és ‘Tenet’. És la primera gran pel·lícula programada a partir d’ara en l’àmbit mundial, el 17 de juliol. Llavors la maquinària començarà a funcionar d’una manera espectacular», ha dit Tarrazón.