ENCREUAMENT DE DADES

L'Ateneu Barcelonès defensa la seva gestió durant la crisi

La junta que presideix Jordi Casassas respecta les «opinions legítimes» però rebutja totes les acusacions dels socis descontents

zentauroepp34095035 barcelona  30 05 2016 barcelona como escenario literario   u181122163210

zentauroepp34095035 barcelona 30 05 2016 barcelona como escenario literario u181122163210 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La junta directiva de l’Ateneu Barcelonès va fer pública aquest divendres una carta oberta per respondre a les dures acusacions que una quarantena de socis va fer aquesta setmana contra la gestió de la institució. Després d’una reunió feta dijous, l’equip presidit per Jordi Casassas va ratllar d’«absolutament legítimes» les opinions i judicis de valor expressades per aquests socis, però va rebutjar totes les acusacions concretes. La carta dels socis descontents amb la gestió de l’Ateneu durant aquesta crisi acusava la junta de paralitzar totalment l’activitat, desentendre’s del recolzament als socis vulnerables i aplicar un erto unilateral a tot l’equip de la institució. El resumien en una paraula: «inacció».

Sobre la paralització de l’activitat, la junta diu que és «al contrari» i recorda que «han aparegut sis butlletins de temàtica cultural», a més de la celebració d’«activitats monogràfiques amb poetes, músics, actors, escriptors, etcètera». Remarca l’inici, aquest divendres mateix, d’un cicle de conferències, i l’«esforç considerable» de l’escola d’escriptura per «reconvertir els cursos en modalitat no presencial». Un esforç, resa la carta, que ha tingut «un èxit notable». «Parlem de 100 cursos amb més de 1.000 alumnes».

Recolzament als socis

Notícies relacionades

Sobre la falta de consideració amb els socis, la junta assenyala que «els dies 26 de març i 8 d’abril» es van enviar «dues cartes de suport i ànim als socis», posant èmfasis en els que patien dificultats econòmiques i demanant la solidaritat i contribució de la resta de socis» (la crida, apunten, va ser favorablement atesa). Casassas i el seu equip fan notar en la carta que l’Ateneu va oferir una moratòria en el pagament de les quotes –fins a final d’any– als socis afectats per un erto i als autònoms en dificultats.

Sobre l’erto, finalment, la junta detalla que no afecta tots els treballadors de la plantilla sinó 12 dels 31 treballadors». En general, la junta es declara «sorpresa» per les afirmacions dels socis crítics amb la gestió, que, no obstant titlla, de «grup reduït».