CULTURA EN QUARANTENA

El Liceu cancel·la la seva temporada pel coronavirus

La majoria d'obres programades entre primavera i estiu seran reprogramades els pròxims quatre anys

zentauroepp23744027 icult200507133556

zentauroepp23744027 icult200507133556

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

EL Gran Teatre del Liceu ha mantingut l’esperança de tornar ha aixecar el teló aquesta temporada fins a l’últim moment però la realitat s’ha imposat. Una vegada avaluades les mesures de desescalada del confinament i de constatar la falta de protocols per treballar en el món de l’espectacle amb seguretat els responsables del teatre han optat per abaixar el teló definitivament fins a la temporada que ve. La seva cancel·lació arriba després de la de dos festivals d’estiu: el de Castell de Peralada i el de Pedralbes.

«És vital que la il·lusió generada l’any del 20è aniversari de la reobertura es pugui mantenir en tots els espectadors, ningú es pensava que la temporada acabaria amb l’òpera ‘La clemenza de Tito’ i, davant de la incertesa que encara impera avui, és necessari que el Liceu torni a mirar al futur», ha afirmat  Valentín Oviedo, director general del Liceu a través d’un comunicat.

El Liceu ha procurat reprogramar gairebé tots els espectacles durant les pròximes quatre temporades. El públic no es perdrà ni la popular ‘Carmen’, de Bizet, amb producció ja coneguda de Calixto Bieito; ni la nova producció d’‘ll Barbiere di Siviglia’, de Rossini, amb la Staatstheater am Gärtnerplatz (Munic) i el Théâtre du Capitole (Tolosa). Tampoc es perdran l’esperada estrena de ‘Lohengrin’, de Wagner, una nova producció sota la posada en escena de Katharina Wagner. Però els amants de la dansa, ara per ara, es queden aquesta ‘Giselle’ contemporània tan especial d’Akram Khan amb l’English National Ballet. 

Juan Diego Florez, a l’octubre 

L’últim concert del 20è aniversari, amb l’aclamat tenor peruà Juan Diego Flórez, previst el 26 de maig, passa al 30 d’octubre del 2020, ressituat a la temporada 20/21. Finalment, la temporada també comptava amb el nou espectacle de dansa ‘De Scheherazade a Yo Carmen’, de la ‘bailaora’ María Pagés, que ja està confirmat per a la temporada 2021/22.

Queden cancel·lats tots els concerts previstos al Foyer.  El Gran Teatre del Liceu es posarà en contacte amb totes les persones que es vegin afectades per la suspensió de l’activitat artística (abonats i públic general) pels canals de comunicació habituals (correu electrònic o correu postal) per informar-los de totes les opcions. Tota la informació detallada estarà disponible també a www.liceu.cat.

Notícies relacionades

Ja amb vista a la pròxima temporada 20/21, el teatre ha anunciat aquest dijous que Luís Herrero i Elisa Durán han sigut nomenats nous president i vicepresidenta del consell de mecenatge. La seva arribada coincideix amb una bona notícia per als mecenes privats: la consideració d’esdeveniment d’especial interès públic del 175è aniversari de la construcció del coliseu pel Consell de Ministres. Això suposarà més deduccions fiscals per als qui contribueixin amb les seves donacions al Liceu.

El Liceu tanca les portes aquesta temporada però deixa aquest cant a l’esperança i al retorn a la normalitat –encara per definir al món de l’espectacle– que va publicar fa uns dies a través d’un videomuntatge en què van participar el cor i l’orquestra del coliseu amb el tenor Jorge de León cantant el famós ‘Vincerò, vincerò!’ de ‘Turandot’.