1
Es llegeix en minuts
zentauroepp44616069 icult mujer  leyendo un libro en la playa190628170313

zentauroepp44616069 icult mujer leyendo un libro en la playa190628170313 / ALEX BRAMWELL

Lectors que agafen el rave per les fulles i les fulles per la cua de l’ull. Lectores ‘in fabula’ amb veu i amb ressò, lectores fabuloses. Lectors-mascle i lectores-femella si fem cas de Cortázar, lector viceversa. Lectors al seu laberint. Lectures de suspicàcies o de sospites per a Iris Zavala (DEP). Lectors als quals els arriba l’hora del lector, com va deixar escrit Castellet. Lector ideal, implícit, arxilector. Lectors amb lectorat. Lectors ganduls com els seus ulls, lectors ambliops, lectors amb un pedaç per ajudar l’ull vague. Lectors amb diplopia, lectors que hi veuen doble. Lectors curts de vista. Lectores còmodes i benestants, lectores incòmodes i incomodades. Discret, desocupat, ociós lector. Lectores que fan el cor del llibre fort. Lectors frígids, enllitats, hipòcrites, semblants. Lectors i oidores de Quevedo, ‘lectoespectadors’ d’avui. Lectors panoràmics, sofridors i insofribles. Lectores capcioses i capritxoses, insurgents, sol·lícites. Lectores com murs per a les lamentacions, lectores de diumenge, intrínseques lectores, camuflades.

Lectors panoràmics, sofridors i insofribles; lectores capcioses i capritxoses, insurgents, sol·lícites

Notícies relacionades

Lectors automàtics, lectors de veu, lectors digitals, lectors de dades, lectors de codis de barres, lectors de ‘cogito ergo sum’. Lectores al tall, lectores ‘donquixot’, lectores ‘sanchopanza’, lectores avantatgistes i lectors mercenaris. Lectors com a xulo de piscina, lectors amb banyador ‘marcapaquet’ i hamaca. Lectores a cobert, lectores sota coberta, lectores descobertes. Lectors dominants i en brut. Lectores professionals, lectores editorials, lectores de guany, lectores materials. Lectors que llegiran com a la guerra, lectors al descobert. Lectores com arpegis: rodones, blanques, negres, corxeres, suroses, fuses i difuses. Lectors a trossos, a traços, fets miques. Lectores esportistes i voraces (i ferotges).

Lectors que abandonen el llibre com a un amor ja mort. Lectores que descendeixen per la pàgina com pels ràpids d’un riu. Lectors que es mengen les paraules. Lectores que no aguanten Tántalo entre tanta tonteria. Lectors que carreguen amb el seu llibre com Sísif carregava amb la seva pedra. Lectores vergonyoses que folren els seus sentits com folren les tapes dels seus llibres. ‘Lecturers’ com espases, com llavis. Robinsons feliços. Caníbals sense remordiments.

Temes:

Llibres