DIA GALÀCTIC

Taika Waititi dirigirà una nova pel·lícula de 'Star Wars'

El neozelandès, oscaritzat per 'Jojo Rabbit' i director de l'episodi final de 'The mandalorian', coescriurà el guió amb Kyristy Wilson-Cairns, que va filmar '1917'

zentauroepp53317176 icult waititi200504190835

zentauroepp53317176 icult waititi200504190835 / Danny Moloshok

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

El 4 de maig, dia oficiós de ’La guerra de les galàxies’ pel joc de paraules de la data en anglès amb la frase «May the force be with you», ha arribat amb notícies per als fans de la saga. Disney i Lucasfilms han anunciat que hi haurà una nova entrega de ‘Star Wars’ per al cine, dirigida i coescrita per Taika Waititi, premiat aquest any amb un Oscar pel guió adaptat de Jojo Rabbit i que ja es va encarregar de l’últim episodi de The Mandalorian per a Disney+, on a més va donar veu en la versió original a l’androide IG-11.

Waititi no arriba només al projecte, per al qual no s’han anunciat dates. Kyristy Wilson-Cairns, que va optar aquest any a l’Oscar pel guió original de ‘1917,’ escriurà la nova pel·lícula mà a mà amb el neozelandès.

Notícies relacionades

Ja al gener ‘The Hollywood Reporter’ va informar que Lucasfilms cortejva per a aquest projecte Waititi, que té l’agenda carregada. En cartera té una pel·lícula sobre la selecció de futbol de Samoa per a Searchlight (’Next Goal Wins’), així com ’Thor: Love and Thunder’, amb la qual després de Thor: Ragnarok torna a vincular-se a l’univers de Marvel. També per a Dinsey, en concret per a Fox, prepara una pel·lícula animada sobre Flash Gordon segons deadline.com.

La galàxia és una mina

L’univers creat per George Lucas el 1977 segueix en expansió, o en explotació, per part de Disney. Ja fa dies que se sap que Leslye Headland, creadora de Russian Doll (Netflix), desenvolupa una sèrie sobre ‘Star Wars per a Disney +, sense títol encara, que tindrà protagonista femenina.  A més hi ha en postproducció ja la segona temporada de ‘The Mandalorian’, que té assegurada una tercera. I la plataforma de la casa del ratolí també ha anunciat dues sèries més: una de basada en la vida de Cassian Andor abans del que retratava ‘Rogue One, que estarà protagonitzada per Diego Luna, i una altra en aventures d’Obi-Wan Kenobi entre els episodis III (‘La venjança dels Sith’) i IV (‘Una nova esperança’), amb Ewan McGregor.

Temes:

Star Wars