IDEES PER ALS PETITS

Cultura de quarantena: llibres i manualitats gratis per a nens

Editorials i autors recorren a la imaginació contra el coronavirus per oferir a les xarxes activitats per als petits

zentauroepp52854135 icult200319170410

zentauroepp52854135 icult200319170410 / Produccio2

4
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha moltes editorials i autors que, amb l’etiqueta #JoEmQuedoACasa i similars, en aquest confinament per coronavirus, regalen idees llibresques per entretenir els més petits de la casa, tot un repte per a pares desbordats pel teletreball i per una situació tan difícil. Però ¿com respondre les preguntes dels nens sobre què és i què significa aquesta plaga? ¿Com treure’ls la por que podem transmetre’ls sense voler els grans? Una d’aquestes propostes hi ajuda: un llibre digital infantil, de descàrrega gratuïta i publicat a contra rellotge per l’editorial Sentir i les escoles oficials de Psicologia de Catalunya i Madrid‘La Rosa contra el virus’, en castellà i en català, que dona les claus per explicar als nens de forma senzilla i clara què és un virus, com es poden gestionar les emocions que ells mateixos estan vivint, a més d’inculcar-los la importància de la prevenció i les mesures d’higiene a seguir. I, a les últimes pàgines, idees per amenitzar el temps a casa i consells per als pares. 

Per acolorir

La solidaritat per entretenir els petits arriba amb opcions per acolorir des del compte @EscobarLicense, dels hereus del famós dibuixant de Bruguera i creador de Zipi i Zape, que regala un àlbum descarregable dels trapelles bessons, que a més ajuda a practicar l’anglès i el francès. 

La il·lustradora Lyona, que en el seu compte de Twitter ha penjat una làmina per acolorir al·lusiva a rentar-se bé les mans, també convida a utilitzar els llapis de colors.  

 

Una altra iniciativa acolorible és la del dibuixant de còmic José Fonollosa, que des de la web de Grafito Editorial ofereix descarregar un quadern de més de 20 il·lustracions de Vampi i els seus amics. 

 Manualitats

Amb manualitats, Libros del Zorro Rojo, comparteix algunes activitats del llibre ‘Manos en la tierra’, de Kirsten Bradley, relacionades amb com fer un modest hort o jardí dins de casa.  

 

Molt complet és el programa de l’editorial especialitzada en infantil i juvenil SM: amb Tardes de conte, en què connecta des del seu Instagram @literaturasm amb alguns dels seus autors, ofereix contacontes animats des dels seus canals de Youtube; ofereix l’‘app’ del mètode infantil Castoria (amb una pel·lícula, un ‘memory’ i un puzle), la descàrrega de la revista ‘¡Al abordage!’ amb passatemps, entrevistes i concursos, o manualitats de la sèrie infantil ‘Els futbolíssims’ per fer un futbolí casolà o un camp de futbol amb xapes. 

Maeva, al seu segell per a joves, Maeva Young, permet des del seu Twitter la descàrrega d’un complet i divertit dossier d’activitats, jocs i manualitats que completa amb diverses pàgines per interactuar del llibre ‘Atles del món’. 

  

El grup Penguin Random House també ofereix activitats per al públic infantil i juvenil des dels seus perfils a les xarxes socials –@megustaleerkids, @somosinfinitos i @megustaleercómics–: trobades digitals amb els autors, xats, contacontes i descarregables per entretenir la canalla.  

Per llegir, l’il·lustrador Pau Valls també regala des de Twitter historietes de ‘Nàufrags’, (en castellà i valencià), una sèrie de còmic infantil. 

  

Amb descàrregues de lectures gratis se suma Planeta, des de la seva web, de la primera entrega de la saga fantàstica juvenil ‘Les cròniques de Narnia’, de C.S. Lewis, i d’un dels títols de la sèrie supervendes infantil del ratolí Geronimo Stilton, totes dues en la seva versió en català a Grup 62

Notícies relacionades

Llibreries especialitzades, com la barcelonina Sendak, recorren a la imaginació compartint cada dia àudios amb contes, poemes i relats breus des del seu canal de Telegram.

Si amb alguna cosa no acabarà el coronavirus és amb la imaginació.