Willy Toledo abans del judici: «Continuaré cagant-me en la Verge»

«La funció de l'associació d'Advocats Cristians en la vida és perseguir els no cristians», afirma l'actor

willy toledo juicio / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’actor Willy Toledo ha afirmat aquest dilluns, abans de seure al banc acusat d’ofensa religiosa, que defensarà la llibertat d’expressió i que continua «cagant-se en la Verge» perquè en la legislació espanyola no hi ha el dret a no sentir-se ofès.

Toledo és jutjat per uns comentaris que va publicar el 2017 a Facebook en què insultava Déu i la Verge, fets pels quals l’acusa una associació d’advocats cristians, a diferència de la fiscalia, que en demana l’absolució. «A mi m’ofenen els discursos homòfobs, racistes, masclistes, però no vaig per la vida denunciant», ha assenyalat Willy Toledo a les portes del jutjat.

«La fiscalia ha canviat el seu criteri de manera espectacular», ha respost l’actor al ser preguntat per la nova posició de la fiscal, tot i que ha remarcat que el Ministeri Públic va demanar que s’investiguessin les seves entrades de Facebook dels dos últims anys per veure si havia comès algun delicte.

Desobediència civil

«Ara només hi ha l’acusació d’aquesta associació ultradretana i fonamentalista d’advocats cristians, la funció de la qual en la vida és perseguir els no cristians», ha afirmat l’intèrpret. Amb referència a les mesures que pretén adoptar el nou govern respecte a l’apologia al franquisme, Willy Toledo ha assenyalat que li «sembla una vergonya que es pugui judicialitzar algú per dir ‘¡viva Franco!’». «Em fa fàstic que ho diguin, però em sembla més repugnant que es pugui acabar a la banc dels acusats», ha insistit.

Notícies relacionades

A més, ha explicat que va decidir no acudir als jutjats d’instrucció com a «desobediència civil», perquè «el món sàpiga que en aquest país encara s’està perseguint gent per delicte d’opinió i per ofensa a sentiment religiós, és a dir, blasfèmia». Per la seva banda, la presidenta i lletrada d’Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha indicat que ha acudit a «defensar una vexació contra el dogma catòlic i el dret dels creients a què se’ls respecti», perquè «no poden ser atacats».

«No emparem en la llibertat d’expressió el que és un insult i una vexació», ha afegit la lletrada. A les portes del jutjat s’ha concentrat un grup de recolzament a Willy Toledo, entre els quals hi havia l’exdiputat Diego Cañamero i membres d’Europa Laica, que han acompanyat l’actor a l’entrada del jutjat, mentre cridaven «tots som Willy Toledo» i «llibertat d’expressió». A la vorera del davant també s’han concentrat unes quantes persones amb pancartes on apareixia l’etiqueta «defensa la teva fe».