COMMEMORACIÓ

Joan Vázquez estrena '20 anys no són na'

L'actor i cantant convida intèrprets de luxe a celebrar els seus quatre lustres com a professional al Barts Club cada dilluns de novembre

Mariona Castillo, Marta Ribera, Chipper i Àngels Gonyalons figuren entre els convidats amb qui oferirà els seus temes favorits

zentauroepp50675189 icult joan vazquez191104140955

zentauroepp50675189 icult joan vazquez191104140955 / JOAN MATEU PARRA

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Un dels valors del teatre musical, Joan Vázquez, celebra una vida dedicada al gènere amb ‘20 anys no són na’, quatre espectacles amb què cada dilluns, del 4 al 25 de novembre, repassarà al Barts Club tant aquells temes que l’han fet famós com aquells que mai ha pogut cantar en escena. Vázquez es traurà l’espina acompanyat d’intèrprets de luxe i companys de viatge. Aquest dilluns comença acompanyat de Mariona Castillo, amb qui va coincidir a ‘Mamma Mia!’; Marta Ribera, que actualment interpreta ‘El jovencito Frankenstein’ al Tívoli, i Chipper.

Vázquez, que va debutar professionalment amb el primer muntatge de ‘Rent’, estrenat a Espanya al teatre Principal, sent que la seva vida ara, com llavors, passa per un moment crucial. «Llavors s’acostaven canvis importants amb el canvi de mil·lenni. Ara també sento que venen més canvis i volia celebrar-ho amb companys de professió amb qui hi ha una afinitat i respecte mutu». Amb ells cantarà aquelles peces que mai van poder interpretar junts o recordarà moments de la seva carrera. «Un 50% del repertori seran temes que mai he cantat en públic», explica l’intèrpret, que prepara el seu primer disc com a ‘crooner’. Aquesta celebració serà un tiberi musical que seguiran d’altres. L’11 de novembre comptarà amb  Àngels Gonyalons, Bealia Guerra i Manoli Nieto, una de les seves companyes a ‘Rent’.  I el dia 18 l’acompanyaran Beth Rodergas; Jordi Coll, amb qui va cantar en ‘Hair’, i Sylvia Parejo. L’últim dia de ‘20 anys no són na’ cantarà amb Patricia Paisal, Víctor Álvaro i Rubén Yuste.

Del Paral·lel a Broadway         

Notícies relacionades

Després de destacar a grans produccions, Vázquez ha conquistat un altre tipus de públic amb muntatges en solitari aclamats per crítica i públic, com ara ‘Ciutat de gespa’, on unia la poesia de dos grans poetes, Lorca i Whitman; ‘Paquito Forever’, inspirat en la història del ‘bailaor’ Paco Alonso, i ‘Something is coming: Un tribut a Sondheim’. Amb aquest últim va complir un dels seus somnis més grans: actuar a llegendaris cabarets de Broadway i el West End. Una fita per a aquest intèrpret nascut a l’Hospitalet que va créixer a Poble-sec. «El Paral.lel forma part de la meva història. Allà vaig veure ‘Germans de sang’», recorda.

Tot i que ha experimentat tot tipus vaivens en aquests 20 anys, els moments positius superen amb escreix les sotragades. El recolzament de la seva família ha sigut importantíssim. Sobretot en els moments durs, com quan a un el rebutgen a les audicions. «Sempre dol quan no t’elegeixen, especialment si has fet potser 13 proves i t’has il·lusionat amb un rol», confessa, recordant la de vegades que es va presentar als càstings de Dagoll Dagom sense èxit. «Al final, tot et serveix per valorar el que aconsegueixes. Ningú et regala res en aquesta professió, que requereix suor i llàgrimes». 

Temes:

Musicals BARTS