PREMIS DE HOLLYWOOD

'Dolor y gloria', de Pedro Almodóvar, representarà Espanya als Oscars

Els premis de l'Acadèmia de Hollywood s'entregaran en una cerimònia que tindrà lloc el 9 de febrer del 2020

dolor y gloria de pedro almodovar representara a espana en los oscar / periodico

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

‘Dolor y gloria’, de Pedro Almodóvar, serà la pel·lícula que representi Espanya en la pròxima edició delsOscars, que se celebrarà el 9 de febrer del 2020.

És la setena vegada que el director participa en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. La primera va ser amb ‘Mujeres al borde de un ataque de nervios’, el 1988 i l’última, amb ‘Julieta’ el 2016. La seva primera estatueta daurada la va aconseguir per ‘Todo sobre mi madre’ en 1999 i la segona, pel guió de ‘Hable con ella’ el 2003.

‘Dolor y gloria’ ha sigut considerada com la seva obra més confessional, gairebé parlada en primera persona pel seu alter ego Antonio Banderas. El director obre la capsa dels records per compartir-los amb l’espectador a través d’una sèrie de fragments que ens remeten a diferents parts de la seva vida per parlar de la memòria, el desig, la malaltia i la necessitat de ser fidels a allò que estimem, en aquest cas, el cine.

Notícies relacionades

 La pel·lícula s’estrenarà als Estats Units el 4 d’octubre per la qual cosa podria aspirar a colar-se en algunes categories importants, com a millor guió, millor direcció i, potser la més probable, millor actor, sobretot després que Antonio Banderas aconseguís la Palma d’Or al Festival de Cannes per la seva magnífica i meticulosa interpretació d’un home afligit de dolors que fa recompte del passat per enfrontar-se al seu present.

Ara per ara, el hàndicap més gran de ‘Dolor y gloria’ és fer-se un lloc entre les nominades en aquesta categoria de millor pel·lícula estrangera que s’ha tornat cada vegada més inaccessible. Recordem que cap pel·lícula espanyola ho ha aconseguit des de fa quinze anys.