PERFILS

Dwyane Johnson i Jason Statham: mascles alfa del cine d'acció

Els dos protagonistes de 'Fast & furious: Hobbs & Shaw' encarnen dos models oposats d''action hero', però tenen en comú que converteixen en or tot el que toquen

zentauroepp49292292 icult190801165944

zentauroepp49292292 icult190801165944

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez

Jason Statham

Segurament Jason Statham mai va imaginar que es convertiria en un dels grans titans del cine d’acció, però el cert és que des de jove ja estava fent tombarelles, tirant-se en paracaigudes, aprenent arts marcials i competint com a saltador de trampolí olímpic (quan encara tenia cabells). El seu era l’element físic, però va tenir una revelació quan va saber que podia combinar aquestes habilitats malabarístiques amb la seva inclinació artística a través de la interpretació. Va ser descobert per Guy Ritchie quan, després d’abandonar el món de la moda, es trobava pels carrers exercint com a venedor ambulant, continuant el negoci patern. La seva participació a ‘Lock & Stock’ (1998) i ‘Snatch: Porcs i diamants’ (2000) com a nou representant de l’apuntador britànic oficial, va resultar determinant en la seva carrera gràcies a la credibilitat que va aconseguir imprimir.

A partir d’aquest moment, va començar la seva trajectòria ascendent imparable. Hollywood anava escàs de tipus amb carisma i dots genètics per a la gresca i Statham tenia tot el que era necessari per triomfar. Pel·lícula que feia, pel·lícula que es convertia en franquícia, vegeu ‘Transporter’, ‘Crank’, ‘Els mercenaris’ o ‘The Mechanic’. A ‘Fast & Furious’ va arribar en la setena entrega per fer-se càrrec de Deckard Shaw i ha aconseguit tenir un 'spin-off' juntament amb Dwyane Johnson per al seu sencer lluïment. Ha lluitat contra megalodons, contra fantasmes de Mart, ha sigut justicier urbà i és parella de la supermodel Rosie Hungtinton-Whiteley, amb la qual té un fill. Com diria l’anunci de la colònia Jaqs, amb ell, torna l’home.

Dwyane Johnson

Notícies relacionades

El 2016 Dwyane Johnson va aconseguir tres grans assoliments: va ser triat per la revista 'People' com l’home més sexi del planeta (sí, allò va passar de veritat), va encapçalar la llista 'Forbes' com a actor més ben pagat del món i va declarar que li rondava pel cap ser president dels Estats Units. A més, potser el més important, es va convertir en dibuix animat, va posar veu al semideu Maui a ‘Vaiana’ i va cantar la marxosa ‘De nada’, on deia veritats com punys, com que és “un tipus forçut molt normal”. I és que aquesta és precisament la imatge que sempre ha mostrat aquest californià d’orígens samoans que primer va ser campió de lluita lliure i més tard icona de la cultura popular.

Siguem sincers, quan el vam veure per primera vegada a ‘El regreso de la momia’ (2001) interpretant el Rei Escorpí, no podíem imaginar que arribaria tan lluny. Però aviat va demostrar que no tenia por de res, ni als films marcians d’autor (‘Southland Tales’), ni a les comèdies (on ha brillat fins a límits insospitats), ni a les pel·lícules familiars en les quals podia exercir de papa canyero. Si hi ha un argument realment rocambolesc pul·lulant pels despatxos de Hollywood, ja sabem qui pot ser el candidat ideal, és la seva especialitat. Per dolenta que sigui la pel·lícula, Dwyane ‘La Roca’ Johnson aconsegueix elevar-la amb la seva sola presència. Es va incorporar a ‘Fast & Furious’ en la seva cinquena entrega i va acabar enfrontant-se a Vin Diesel després del rodatge del capítol vuit acusant-lo de gandul, actitud que un treballador nat com Johnson no tolera. Potser per aquesta raó, la llista de projectes de l’un resulta abassegadora respecte a la de l’altre.