CRÒNICA

Fervor de Sílvia Pérez Cruz a Buenos Aires

La cantant de Palafrugell fascina en la seva actuació a la Fira del Llibre de la capital argentina

video 3491178 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Elena Hevia
Elena Hevia

Periodista

ver +

Buenos Aires es va entregar amb passió al poder vocal de Sílvia Pérez Cruz. El concert amb què es posa a caminar el primer cap de setmana de la Fira Internacional del Llibre sol tenir el seu pes. Montevideo, la ciutat convidada del 2018, va portarJorge Drexler, qui va presentar aquí un capítol més de la seva gira. Però el concert de dissabte va ser un doble regal de Barcelona a la ciutat portenya al recinte firal. Ho va ser perquè el públic, unes 2.000 persones, va tenir l’entrada lliure i perquè no tothom sabia amb què es trobarien.

Notícies relacionades

L’art de la de Palafrugell, unit a un concert únic, escollit amb un mim mil·limètric, disposat al que sorgís, a la màgia de la improvisació i la fusió dels músics d’aquí i d’allà, medleys de cançons del camp argentí, mate en mà, amb la 'Balanguera' o 'El testament d’Amèlia' i alguna picada d’ullet a Serrat. És llesta Pérez Cruz, els va regalar una versió irrecognoscible d’aclaparadora bellesa de 'Carabelas' de Fito Páez, «una cançó que es deixa fer de tot». I després va seguir i va seguir fins arribar a la cúspide en 'Oración del remanso’, de Jorge Fandermole, un èxit de la cançó d’autor argentina. Aquí es va desencadenar el deliri. No era difícil veure llàgrimes aquí i allà. Julieta Venegas, que s’ha instal·lat a viure a Buenos Aires, i es trobava entre el públic, no deixava de dir admirada: «¡És una deessa!».

La deessa, que no divina, perquè a tota hora va ser propera i afectuosa, va seguir amb cançons poc usuals que formen part del que ella anomena ‘projecte drama’, com les que van integrar la banda sonora de ‘La noche de 12 años’, 'Plumita’:  'The sound of silence' i la murga candombera ‘Siga al baile’. Un energètic ‘pupurri’ al costat del cantant folklòric Juan Quintero. Un delicadesa etèria com 'Mañana', segons un poema d’Ana María Moix i, ja per al bis, el sol·licitat ‘Pequeño vals vienés’. El que dèiem, Borges va titular un llibre de poemes com a 'Fervor de Buenos Aires’. Es podria aplicar perfectament a la nit de Pérez Cruz