A LOS ANGELES

Assassinat a trets el raper Nipsey Hussle

El músic va ser membre d'una banda de carrer i va ser nominat al Grammy

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nipsey Hussle, artista nominat en l’última edició dels premis Grammy, es va sumar diumenge passat a la llarga llista de rapers assassinats a trets, que té inscrits els noms estel·lars de Tupak Shakur (el 1996) i The Notorius B.I.G. (el 1997) i a la qual el 2018 es van afegir XXXTentacion i Jimmy Wopo.

El lloc del tiroteig / AMARK RALSTON (afp)

"Els nostres cors estan amb els éssers estimats de Nipsey Hussle i tots els afectats per aquesta horrible tragèdia", ha dit avui a Twitter l’alcalde de la ciutat californiana, Eric Garcetti, que va assegurar que Los Angeles pateix "cada vegada que una vida jove es perd per la violència sense sentit de les armes de foc".

El músic va ser tirotejat a la porta de la seva botiga de roba a la zona de South Los Angeles junt amb dues persones més que van resultar ferides. La Policia de Los Angeles va assenyalar que el tiroteig va tenir lloc a les 15.20 hores de diumenge  (les 22.20 GMT), uns trenta minuts després que l’artista publiqués en el seu compte de Twitter que "tenir enemics forts és una benedicció".

El diari 'The Los Angeles Times' va assegurar, citant fonts de la investigació, que l’atacant, un jove no identificat, va disparar a una distància propera i després va fugir en un cotxe que l’estava esperant. Per aquests indicis, es creu que l’assassinat del raper pot estar relacionat amb la violència de bandes. 

Dels Crips

Notícies relacionades

Ermias Asghedom, el nom real de Nipsey Hussle, va néixer a Los Angeles el 1985 i es va fer famós en l’escena hip-hop de l’urbs californiana com un artista orgullós dels seus orígens de carrer i vinculat a una facció dels Crips, una de les bandes més cèlebres d’aquesta ciutat. Després de diversos anys en què va treure diferents singles i mixtapes, Nipsey Hussle va publicar el 2018 el seu àlbum debut 'Victory Lap'. Gràcies a aquest disc va obtenir una nominació al millor àlbum de rap en la 61a edició dels Grammy.

Nombroses estrelles dels Estats Units han lamentat avui l’assassinat de Nipsey Hussle, que tenia dos fills. "¡Això no té cap sentit! ¡El meu esperit està commocionat per això!", ha indicat avui Rihanna en el seu compte de Twitter. "Collons. Tota la meva energia està al mínim al sentir això", va apuntar Drake, mentre que Chance The Rapper va afirmar: "Això és tràgic". Així mateix, Pharrell Williams va assegurar que l’obra de Nipsey Hussle girava entorn d’una cosa "positiva" i va dir que "va inspirar milions de persones".