CRÒNICA

Encanteri flamenc al Palau amb Niña Pastori

La cantant gaditana tanca un any d'èxits amb un doble concert a Barcelona

jgarcia46371862 icult ni a pastori en el palau de la musica foto marta vilar181228182436

jgarcia46371862 icult ni a pastori en el palau de la musica foto marta vilar181228182436 / Marta Vilardell

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Queralt

Dijous a la nit va quedar clar que, a Barcelona, Niña Pastori juga a casa. “Aquesta és la meva terra i, sempre que torno a Catalunya, recordo amb molt afecte els meus inicis a Barcelona, on em sento com a casa”. Durant més de dues hores, el Palau de la Música es va convertir en un ‘tablao’ flamenc, amb un públic que no va poder contenir les mostres d’afecte cap a la seva artista favorita. Una Niña Pastori imparable, que va malgastar força i sentiment des de la primera cançó i es va desfer en paraules d’agraïment.

En un ambient íntim i familiar, la cantant gaditana va desplegar la seva versatilitat i va engegar per buleries acompanyada pelspalmells del públic i uns ‘olés’ incessants; va posar els sentiments a flor de pell amb la mítica ‘Caí’ en què canta amb tendresa a la seva terra: "Niña caí se bebe el sol, que hay en la brisa marinera..."; i va entonar alguns temes del seu últim disc com ‘Bajo mis alas’ o ‘Desde la azotea’, on barreja el purisme de la seva veu amb les noves tendències.

Admiració mútua

‘Zapateaos’, sevillanes i caixons, però també cançons despullades, entonades només amb l’acompanyament del piano, van entusiasmar un públic que no va tenir objeccions a posar-se dempeus després de cada interpretació i demostrar a Niña Pastori que sí, que aquesta terra és la seva segona casa. Una declaració d’amor recíproca que, emmarcada al Palau de la Música, encara semblava tenir un significat més transcendent. Com de barreja de cultures, de fraternitat i admiració mútua entre públic i artista, però també entre dues terres que no dubten a apreciar i aclamar la bellesa de l’altra.

I, tot i que a l’altre Palau, al Sant Jordi, tenia lloc l’últim concert de la gira 'OT 2017' amb els mediàtics ‘triunfitos’; al temple del modernisme català les entrades estaven esgotades per contemplar una de les artistes més perennes del panorama espanyol, que va demostrar, una vegada més, perquè ha sigut reconeguda amb quatre Grammys Llatins.

Notícies relacionades

Amb una dolçor irresistible, Niña Pastori va enlluernar el públic des que va sortir a l’escenari. Tot i que, si hem de ser francs, tots els que estaven ahir al Palau, ja venien seduïts des de casa.

[Divendres a la nit, la cantant gaditana repeteix concert, de nou, amb totes les localitats venudes].