AVANÇ DE PROGRAMACIÓ

L'actriu Ángela Molina, impactant imatge del Sónar 2019

La intèrpret protagonitza la intrigant campanya del festival, que ha anunciat les actuacions d'A$AP Rocky, Skepta i Bad Gyal per a la seva 26a edició

sonar-angela-molina

sonar-angela-molina

3
Es llegeix en minuts
Julián García

L’actriu Ángela Molina protagonitza la imatge de la 26a edició del festival Sónar, que se celebrarà entre el 18 i el 20 de juliol del 2019. La gran cita de les músiques avançades ha donat a conèixer aquest dijous els primers noms del cartell a través d’un vídeo de 1.58 minuts de durada, en què apareix Molina a l’interior d’un cotxe interpretant una mare que acompanya la seva filla (l’actriu debutant Vir Rousse) per mons estranys sorgits de la imaginació sempre inaprehensible de Sergio Caballero, codirector del Sónar i responsable de les seves sempre intrigants campanyes d’imatge.

L’estrany viatge de Molina forma part d’un curtmetratge encara sense títol que serà la primera incursió de Caballero en el drama, després de les seves personals aproximacions al gènere fantàstic en 'Finisterrae’ (2010), 'La distancia’ (2014) i el migmetratge 'Ancha és Castilla (N’importe quoi)’ (2014). Ambientat en un univers estrany, atapeït d’imatgeria incatalogable, el curtmetratge narra, segons la nota de premsa enviada ahir pel festival, la història d’una mare que intenta convèncer la seva filla que no se suïcidi. Geografies muntanyoses fosques i impossibles, carreteres amb forma de pista de Scalextric, arbres que evoquen estranyes creacions artístiques: un univers paral·lel cent per cent Sergio Caballero. 

Més enllà de l’impacte de veure Molina en un context tan enigmàtic, d’entre els noms anunciats per a l’edició del Sónar del 2019 (la primera que se celebrarà al juliol al no estar disponibles les instal·lacions de la Fira al juny) destaquen, i molt, dues de les principals figures de la música urbana actual: el raper nord-americà A$AP Rocky, que portarà el seu nou espectacle a l’escenari principal del Sónar de Nit; i el productor i MC londinenc Skepta, una de les figures clau del grime.

Les noves sonoritats urbanes tindran també entre els seus representants la imparable artista catalana Bad Gyal. Mentrestant, els sons més underground es podran disfrutar en el ja referencial escenari SónarXS, amb nous noms com ara Catnapp, Cecilio G, Brat Star i D’Valentina.

La festa electrònica

Disclosure, el duo house format pels germans Guy i Howard Lawrence, debutarà al Sónar en format xou de DJ, per avançar material del seu esperat pròxim album; mentre que el berlinès Paul Kalkbrenner, una de les estrelles més rutilants de l’electrònica de ball global, presentarà el seu vuitè disc, 'Parts of life'.

Entre els 'dj sets’ anunciats, destaquen el del berlinès Dixon, que tanca en gran la nit de dissabte, i el del músic i neurocientífic Floating Points, que oferirà un maratonià ‘set’ de sis hores en la que serà la seva única actuació a Espanya el 2019. Per la seva banda, l’estrella del house Maya Jane Coles presentarà en el Sónar de Dia el seu projecte de bases urbanes ‘Nocturnal sunshine’, avanç del que serà el seu nou àlbum.

Notícies relacionades

Com està sent habitual en les últimes edicions, el Sónar 2019 tornarà a oferir un exemple de la fructífera mixtura entre la música contemporània i les sonoritats electròniques. El pianista nord-americà Bruce Brubaker s’unirà al productor d’electrònica irlandès Max Cooper en un espectacle que, sota el títol de ‘Glassforms’, reinventarà en directe alguns dels treballs pianístics de Philip Glass

'Shows audiovisuals’

Destaca també el xou audiovisual del productor britànic Actress, que tocarà en directe junt amb un 'software' d’intel·ligència artificial. La música mestissa global arribarà de la mà de la tunisiana Deena Abdelwahed, mentre que Lotic, que ha revolucionat amb el seu so art-grime l’escena 'underground’ de Berlín, estrenarà el seu nou xou mitjançant un espectacular joc de llums polièdric. També es podran disfrutar les noves propostes sonores de l’equatorià Nicola Cruz i de l’artista d’origen sirià K Á R Y Y N, així com del suís establert a Barcelona Mans O.

Temes:

Sónar 2022