PRESENTACIÓ DEL SEGON DISC

Rosalía desplega el seu art davant 11.000 fans a Madrid

La cantant catalana s'emociona amb el públic, que va emmudir per escoltar les lletres de les seves noves cançons

El seu nou treball, 'El mal querer', surt a la venda demà

r5lkrbouxo8zzyvexqtn931100 / periodico

4
Es llegeix en minuts
Europa Press

Rosalía va omplir de flamenc el cor de Madrid ahir dimecres en un concert únic i gratuït presentat per Red Bull Music en què, davant d’11.000 persones, la catalana va interpretar íntegrament el seu últim i esperat disc, 'El mal querer', que surt demà, 2 de novembre, a la venda.

Ja ho avançaven els seus vídeos. La seva posada en escena és art sortit de l’Espanya més profunda i flamenca. Malgrat començar mitja hora més tard del previst, quan Rosalía va sortir a l’escenari al públic no va semblar importar-li ni el fred ni l’espera. A més, aquells que no van poder obtenir la seva entrada, van poder seguir el concert en directe des de qualsevol lloc del món gràcies a l’'streaming' que va retransmetre Red Bull TV i a través del canal de YouTube de la companyia.

'Maldición' va obrir amb una posada en escena perfectament coreografiada. Rosalía va aparèixer vestida de vermell envoltada de 12 ballarines i el públic va emmudir amb el seu nou repertori. Va arribar 'De madrugá' i el públic continuava embadalit amb la part més flamenca de la catalana, que en aquesta ocasió va sorprendre amb unes estrofes ‘a cappella’ que no deixaven pas ni als aplaudiments, que només van arribar quan Rosalía va acabar de cantar.

Entre llàgrimes

"Madrid, bona nit. No sabeu la il·lusió que em fa ser aquesta nit amb vosaltres i veure-us en aquesta plaça. Passant fred amb nosaltres. Em feu molt feliç. Us estimo molt i soc feliç de presentar aquest projecte al vostre costat. M’agradaria recordar aquesta cançó que em va fer connectar amb vosaltres fa un temps", va dir Rosalía entre llàgrimes.

I va sonar 'Catalina'. I Rosalía es va partir la veu i l’ànima sense poder contenir l’emoció d’una cançó que va formar part del seu primer disc i que tants èxits li ha valgut. El públic s’emocionava amb ella.

Rosalía va tornar a aparèixer de nou en escena a cavall d’una moto, coronant-la. I el rugir del vehicle acompanyava els moviments de la cantant entre palmes i uns ritmes molt marcats que s’acostaven a la Rosalía més contemporània, en el seu estil més urbà.

Després d’assecar-se les llàgrimes va desaparèixer de nou de l’escenari i un anime va aparèixer a les pantalles amb una dona trencada de dolor com a protagonista, la qual cosa semblava aventurar la següent cançó. ‘Di mi nombre’, el seu últim ‘single’, que va ser llançat dimarts, i que al seu videoclip, Rosalía es convertia en 'La Maja' de Goya amb una cançó feta partint de les melodies tradicionals de tangos de la Repompa de Màlaga.

El públic, de cor

"Ai ali ali ali ali ali ali ia". Malgrat haver passat tot just 24 hores des del seu llançament, el públic ja corejava la melodia i uns de visuals situaven Rosalía al final d’un túnel de llums. A continuació, la cantant va presentar les seves ballarines i va arribar un dels seus grans èxits, 'Pienso en tu mirá'. El públic va reaccionar i ja no va poder deixar de corejar un dels seus singles més famosos.

"Us estimo molt", va repetir Rosalía, que va baixar de l’escenari i es va barrejar amb el seu públic per abraçar els seus fans recorrent la pista d’un costat a l’altre.

Llavors Rosalía va cantar una de les cançons de 'El mal querer' que diu que "cap home" dictarà el seu destí i va deixar pas a una dona apoderada i salvatge. "¿En voleu una altra?", va preguntar. I entre crits d’emoció va arribar el "tra, tra" de 'Malamente', el tema que arriba als 24 milions de visites a YouTube. El públic va corejar la lletra i Rosalía va acabar la seva actuació entre aplaudiments i deixant el públic amb ganes de més, després de prop de cinquanta minuts de concert.

El nou disc

Notícies relacionades

El nou disc de Rosalía gira entorn del desamor viscut en primera persona i de com una dona, com si es tractés de l’au Fènix, ressorgeix de les seves cendres per apoderar-se, ser fort i no tenir por de la solitud.

'El mal querer' el conformen el capítol 1 ‘(AUGURIO) Malamente’, amb Antón Álvarez; el capítol 2 ‘(BODA) Que no salga la luna’, amb Las Negras, Nani Cortés, Lin Cortés, Los Mellis, Pablo Díaz Reixa i Juan Mateo; el capítol 3 ‘(CELOS) Pienso tu mirá’, amb Milagros i Los Mellis; el capítol 4 ‘(DISPUTA) De aquí no sales’; el capítol 5 ‘(LAMENTO) Reniego’, amb Jesús Bola; el capítol 6 ‘(CLAUSURA) Preso’, amb Rossy de Palma; el capítol 7 ‘(LITURGIA) Bagdad’, amb el Cor de l’Orfeò Català i Joan Albert Amargós; el capítol 8 ‘(ÈXTASI) Di mi nombre’, amb Las Negris, Los Mellis, Pablo Díaz Reixa i Laura Boschetti; el capítol 9 ‘(CONCEPCIÓN) - Nana’; el capítol 10 ‘(CORDURA) Maldición’, i el capítol 11 ‘(PODER) A ningún hombre’.

Temes:

Rosalía