crònica

Lory Money, president del Sónar

El 'youtuber' i raper senegalès va regalar un divertit espectacle amb les seves cançons basades en la cultura LOL

43793592 60

43793592 60 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Compareixia el candidat Lory Money al Sónar per provar de portar la cultura LOL fora d’internet. Rápido va poder constatar que la seva figura, fenomen 'youtuber', provocava també la gresca més enllà de la xarxa, jutjant per l’expectant i nombrós públic que l’esperava a l’escenari XS del festival barceloní. El viatge del manter senegalès Dara Dia fins al Sónar va començar amb el vídeo d’una cançó publicada el 2011 a Youtube anomenada 'Santa Claus' que diu: "Si viene la policía; hago el Santa Claus". Així, com un regal nadalenc inesperat esperava el públic del festival la seva actuació després de conèixer que ho programaven per a l’edició d’aquest any. I d’aquesta manera també s’ho va prendre ell, com un premi, agraït i entregat durant el bolo.

Los Ganglios canten això d’"escasez lingüística en la red". El carismàtic i simpàtic Lorey Money beu una mica d’això, del mínim i enganxós llenguatge que circula pel núvol, per fer les seves cançons. Per això dedica tornades a personatges i frases adjectivades com a virals. Del primer destaca: "Tiene 'money', tiene 'swag', el pequeño Nicolás”. O que es faci un tema titulat 'Relaxing cup of cafe con leche’. Per això les rialles van ser tan presents com els mòbils en el seu concert d’aquest dissabte a la tarda. 

Notícies relacionades

L’actuació, sembla evident, tenia més xou, aprovat amb nota veient la reacció del públic, que música. Com un concert de festa major, en el que l’important és participar-hi intensament. El raper Lory Money va jugar amb els dòcils i generosos assistents, també quan hi va haver algun petit error tècnic: "No funciona perquè hi ha massa ‘flow’". "Soc aquí gràcies a vosaltres; si no ja estaria al meu país", va dir a l’acabar el concert, en què va rebre més d’una ovació. El ‘youtuber’ va cantar temes amb milions de reproduccions a la plataforma de vídeo com ‘Freedom’ i ‘Ola k ase’. 

El candidat sorgit d’internet per presidir aquest Sónar excèntric va acabar, com no, amb el tema que més va reclamar el públic, en el qual es disfressa de Puigdemont per satiritzar el procés, 'Independent'. La va haver d’interpretar un parell de vegades. "Me ha votado mucha 'gent'; lo siento Rajoy 'man'”. Per aclamació popular, Lory Money, president del Sónar.