21a EDICIÓ

'Ricard III', 'La desnudez' i 'Broken Lines', favorits als Premis Max

Els guardons de les arts escèniques de la Fundació SGAE es revelaran el proper 18 de juny en una gala al Cartuja Center de Sevilla

zentauroepp38434330 max180503163926

zentauroepp38434330 max180503163926
zentauroepp43165604 max180503163859
zentauroepp36834800 max180503172625
zentauroepp43165603 max180503163845
zentauroepp37488524 max180503163908

/

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El comitè organitzador ha donat a conèixer avui els finalistes de les 19 categories a concurs dels guardons dels premis més importants de les arts escèniques a Espanya que atorga la Fundació SGAE. Els muntatges teatrals ‘Ricard III', ‘L' ànec salvatge' i ‘Los Gondra (una historia vasca)' i la coreografia ‘La desnudez', de Daniel Abreu, opten a més d'un guardó a la 21a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques, que es lliuraran el proper 18 de juny en una gala al Cartuja Center de Sevilla.

La llista completa dels finalistes és al web de la Fundació SGAE.

Competeixen com a millor espectacle de teatre ‘Los Gondra', del Centre Dramàtic Nacional (CDN);  ‘Solitudes', de Kulunka Teatro, i ‘Último tren a Treblinka', de Vaivén Producciones. ‘Los Gondra' opta a més a millor autoria teatral (Borja Ortiz de Gondra); ‘Solitudes', a millor composició musical (Luis Miguel Cobo), i ‘Último tren a Treblinka' a millor direcció d'escena (Mireia Gabilondo). El premi d'autoria teatral es triarà entre Ortiz de Gondra, Denise Despeyroux per ‘Un tercer lugar' i Noelia Adánez i Anna Costa per ‘Emilia'.

Homar, millor actor   

‘Ricard III', de Shakespeare, dirigit per Xavier Albertí opta a tres premis: millor adaptació o versió d'obra teatral (Lluisa Cunillé i Joan Sellent), actor protagonista (Lluís Homar) i millor disseny de vestuari (María Araujo). Homar es disputarà el guardó al millor actor amb Iñaki Rikarte, per ‘Soka', i Nacho Sánchez per ‘Iván y los perros'. I Julio Manrique, amb ‘L' ànec salvatge', d'Ibsen, competeix amb Mireia Gabilondo per ‘Último tren a Treblinka'  i Alfonso Zurro, per ‘Luces de bohemia' a la millor direcció d'escena. ‘L'ànec salvatge' també disputarà un altre premi, el de millor espai escènic, obra de Lluc Castell.   

La millor actriu s'elegirà entre Marta Angelat, per ‘Davant la jubilació', Kitti Manver per ‘Sensible' i Pilar Gómez, per ‘Emilia'.

‘Fairfly', de La Calòrica, que aviat arribarà a La Villarroel després de triomfar al Tantarantana, opta a espectacle revelació al costat de l'esmentat ‘Broken Lines' i ‘Maldito Otoño', de La Subterránea. I el seu autor, Joan Yago, competeix en la categoria d'autor revelació.  

Abreu, favorit en dansa  

Daniel Abreu i ‘La desnudez' -que optarà també a millor espectacle de dansa, millor coreògraf i millor ballarí- ha sigut elegit també finalista en la categoria de millor intèrpret de dansa, en la qual competirà amb la veterana Marta Carrasco, per ‘Perra de nadie'; Eva Yerbabuena, per ‘Apariencias' i Clara Pons, per ‘Topa', espectacle on han col·laborat Kukai Dantza i Brodas Bros. Aquesta animada opta també a millor espectacle de carrer amb ‘Olea', de Visitants i ‘Meeting point', d'Ertza.   

Els intèrprets de ‘Broken lines', Miguel Ballabriga i Dimo Kirilov, competiran amb Abreu pel premi de millor ballarí i la seva original aposta opta a més a millor espectacle revelació. Per la seva part Abreu competirà en l'apartat millor espectacle de dansa amb ‘Moaré', de la jove Ariadna Monfort, també candidata a millor coreografia; i amb ‘The lamb', d'Associació Cultural Kor'sia i Gabriel Blanco Mendoza.

Cal destacar també la selecció d'‘Aüc. El so de les esquerdes' com a millor composició musical, creació de Clara Peya. Aquest muntatge va ser estrenat al passat Festival Grec, com també ‘Cabareta', de Velvet Events, seleccionat com a millor espectacle musical o líric al costat d'‘Iberian gangsters' i ‘Tic-tac'.

‘My baby is a queen', de la companyia La petita Malumaluga que també va veure la llum al Grec, es disputarà el premi a millor espectacle per a públic infantil amb ‘Embrossa't', una original obra de Teia Moner que es va veure al SAT! i 'Kiti Kraft', de Bambalina Titelles. 

Notícies relacionades

Aquest any el Max d'Honor serà per al dramaturg i director teatral José Sanchis Sinisterra, que acaba d'estrenar a La Beckett la seva última obra: ‘El lugar donde rezan las putas o que lo dicho sea'. Només falten per conèixer el Max aficionat o de caràcter social i Max especial del públic.

Un total de 137 espectacles dels 395 inscrits a aquesta edició van resultar candidats. D'aquests, 37 han arribat a l'última fase, que ha congregat un total de 57 finalistes. 

Temes:

Premis Max