NOVA TEMPORADA

El salt qualitatiu de l'Orquestra Camera Musicae

La presència del director Rinaldo Alessandrini, el pianista Alexander Melnikov i les violinistes Leticia Moreno i Esther Yoo destaca en la programació del pròxim curs

zentauroepp41369161 leticia moreno ocm orquestra simfonica camera musicae180413204913

zentauroepp41369161 leticia moreno  ocm orquestra simfonica camera musicae180413204913
zentauroepp42909071 alexander melnikov ocm orquestra simfonica camera musicae180413205023
zentauroepp42908992 rinaldo alessandrini  ocm orquestra simfonica camera musicae180413204931

/

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) cada cop va millor. A la formació que capitaneja Tomàs Grau li ha arribat el moment de fer un salt qualitatiu, i això es reflecteix en la llista de convidats amb qui col·laborarà la temporada que ve. Músics de prestigi com el pianista rus Alexander Melnikov, la violinista madrilenya Leticia Moreno i el director italià Rinaldo Alessandrini acompanyaran l’OCM el curs 2018-2019, en què mantindrà el seu cicle de concerts del dissabtes a la nit al Teatre Tarragona i diumenge a la tarda al Palau de la Música de Barcelona.

La setena temporada seguida de l’orquestra a l’auditori modernista inclou nou programes molt diferents que comprenen des de Música per als reials focs artificials, de Händel, dirigida per Alessandrini, fins a Quatre estacions portenyes, de Piazzolla, amb Moreno.

Melnikov, molt estimat al Palau, tocarà el Concert per a piano i orquestra de Rakhmàninov en un programa rus que també compta amb Quadros d’una exposició, de Mussorgski.

Es recuperarà al Palau el programa amb la soprano guipuscoana Ainhoa Arteta que va ser suspès l’1-O i que incloïa Les quatre últimes cançons de Richard Strauss. Salvador Mas, principal director convidat, oferirà tres visions d’Àustria amb obres de Schubert, Joseph Strauss i Brahms. Carmina Burana és l’única peça simfònica coral, amb el director i els cors per decidir. Entre els solistes destaca Sara Blanch, premiada soprano que la setmana que ve actuarà amb l’OCM cantant àries d’òpera.

Aposta pels joves

Es manté l’aposta pelsjoves talents i hi haurà tres destacats debuts al Palau. La premiada violinista Esther Yoo, solista alemanya d’origen coreà, es presentarà a Barcelona amb el Concert per a violí i orquestra de Sibelius. El violoncel·lista Kian Soltani, fitxat pel prestigiós segell Deutsche Grammophon i apadrinat per Daniel Barenboim, serà solista amb les Variacions sobre un tema rococó, de Txaicovski, amb un programa sobre l’art de la repetició que també inclou les Variacions Enigma, d’Elgar.

Notícies relacionades

Completa el trio de debutants el pianista coreà Seong-Jin Cho. El guanyador del Concurs Chopin 2015  demostrarà la seva maduresa i destresa amb el Concert per a piano i orquestra núm. 2, de Chopin. La cèlebre Cinquena simfonia de Beethoven acompanya el programa. Grau espera haver completat la integral de simfonies del compositor alemany el 2020, coincidint amb el 250 aniversari del naixement del geni de Bonn.

«L’esperit jove i entusiasta» de l’OCM, una formació privada en què els músics tenen una mitjana d’edat de 35 anys, és un dels actius de la formació. «Ara ens truquen per proposar-nos col·laboracions i hi ha artistes que ens han demanat fer gires per Europa. La internacionalització és una assignatura pendent», reconeix Grau, que dirigirà sis dels nou programes del curs.