ELS PREMIS DEL CINE ESPANYOL

Joaquín Reyes: "Me'n vaig anar a dormir convençut que ho havíem fet bé"

"No em penedeixo en absolut d'haver presentat la gala dels Goya, però és molt difícil encertar-la", assegura l'humorista sobre les ferotges crítiques rebudes

zentauroepp41896221 presentadores  goya180203192954

zentauroepp41896221 presentadores goya180203192954 / JUAN MANUEL PRATS

3
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

Joaquín Reyes va acabar la cerimònia d’entrega dels Goya sense tenir ni idea que la cosa havia anat realment malament. «No m’ensumava res», assegura l’humorista d’Albacete en conversa telefònica amb aquest diari. De fet, tant ell com el seu company Ernesto Sevilla estaven convençuts que l’havien clavat, que la gent s’havia partit de riure amb els seus acudits. «Des de l’escenari vèiem el públic que reia i la sensació, ho prometo, era bona. Jo me’n vaig anar a dormir convençut que ho havíem fet bé».

No obstant, a primera hora de diumenge a la tarda, Reyes va començar a adonar-se de la veritat. Ho havia donat tot a la festa posterior a l’entrega dels premis i estava gandulejant al llit, esperant per veure l’Espanyol-Barça, quan va començar a rebre missatges de mòbil que el van mosquejar. «Em preguntaven que com estava, com si em passés alguna cosa. Quan vaig llegir un missatge del meu cosí que em deia ‘us estan caient moltes hòsties però a mi em va agradar’, em vaig adonar que alguna cosa havia fallat». Va preferir no entrar a Twitter, però va llegir tres dures crítiques en les edicions digitals de la premsa i ja no va voler llegir la quarta. «Vaig seguir veient el partit i després me’n vaig tornar al llit a escoltar música medieval». Encara que no ho sembli, ho diu absolutament de debò. 

"Crec que la gala va néixer torta. No va ser  "Crec que la gala va néixer torta. No va ser hàbil vendre-la com a feminista quan la presentaven dos homes"

Passades les hores, Reyes reconeix certa pena davant les moltes crítiques rebudes, de lluny les pitjors de la seva carrera, però prefereix no caure en el fatalisme. «No em penedeixo en absolut d’haver presentat la gala. Ho vaig fer amb moltíssima il·lusió. L’experiència ha sigut molt bona, tot i que és molt difícil encertar-ho. No és per buscar una excusa, però a Dani Rovira també el van posar a parir els anys que va presentar la gala», afirma el còmic, que insisteix a treure ferro a les crítiques. «Tampoc té tanta importància. Els que ens dediquem a l’entreteniment sempre estem exposats, forma part de la nostra feina. I la veritat és que, fins ara, sempre ens havien tractat molt bé. Així que si ens donen pals aquesta vegada, toca encaixar-los i ja està».

"No va sortir bé"

Reyes, això sí, no deixa de donar-li voltes a una cosa: no entén que la gala fos un despropòsit, però que tant ell com Sevilla sentissin des de l’escenari que estava anant bé. «Les proves que havíem preparat havien funcionat. La gent reia. Em semblava que estàvem fent una cosa graciosa. Tenia la sensació que les bromes encaixaven amb el to de la nit, però... la gala és molt llarga i hi intervé molta gent, i mai tens el control total». En qualsevol cas, no hi ha marxa enrere. «M’entristeix molt perquè m’hauria encantat que hagués agradat, però què hi farem. No ha pogut ser».

Notícies relacionades

El còmic chanante assegura no haver parlat encara amb ningú de l’Acadèmia del Cine Espanyol. «Tenim previst reunir-nos un dia. Però crec que la gala ja va néixer torta. No va ser hàbil vendre-la com una gala feminista sent com era una gala presentada per homes. La gent la va agafar amb bastanta suspicàcia». Reyes, per descomptat, no es veu un altre any presentant els Goya. Riu davant la pregunta: «Sincerament, no crec que ens tornin a trucar. Potser el nostre humor és més eficaç per a moments puntuals de la gala, com ja vam fer en altres edicions, que no per presentar tota una cerimònia». ¿I ha parlat amb Ernesto Sevilla? ¿Com es troba? «Sí, he parlat amb ell, i està bé. Al final hem rigut, hem fet una mica de broma, perquè no ens queda més remei que prendre’ns-ho amb humor».

 El mateix Sevilla va contestar a través del seu compte oficial d’Instagram. «Mai podreu amb mi perquè soc idiota», va escriure l’humorista dins d’una imatge seva en forma de caricatura, amb la inequívoca etiqueta #goya2018.