CAPITALITAT EDITORIAL EN PERILL

Penguin Random House, amb seu a Barcelona, "avaluarà la situació"

El segon grup editorial en llengua espanyola es reserva la seva resposta fins que "hi hagi canvis" en el marc legal

ealos40485818 markus dohle director general de penguin random house

ealos40485818 markus dohle director general de penguin random house / RONALD WITTEK

1
Es llegeix en minuts

Penguin Random House Grupo Editorial, el segon grup editorial en llengua castellana a Espanya i al món, i amb seu a Barcelona, ha comunicat avui que la possibilitat de traslladar la seva seu social només es plantejarà si hi ha "canvis" en l'estatus legal de Catalunya. Ahir, el Grupo Planeta va fer públic que traslladaria la seva seu social a Madrid, encara que sense moviment de treballadors, si hi havia una declaració unilateral d'independència.

Notícies relacionades

L'empresa és propietat del grup editorial amb base a Nova York Penguin Random House (participat al seu torn en un 75% per l'alemanya Bertelsmann i en un 25% per la britànica Pearson). "Tant a Penguin Random House com a Penguin Random House Grupo Editorial seguim de prop la situació. Penguin Random House opera a moltes jurisdiccions i països diferents del servei dels seus autors, lectors i treballadors, i sempre treballa d'acord amb les lleis i regulacions locals. En cas que hi hagi canvis, avaluarem la situació en conseqüència i prendrem llavors totes les mesures necessàries per defensar els interessos d'autors, lectors i treballadors", han manifestat fonts del grup.

A diferència d'altres sectors econòmics, els dos gegants del món editorial en llengua castellana, que amb la seva presència a Barcelona la converteixen en una capital editorial internacional, no han executat el seu trasllat, sinó que l'han fet dependre de l'evolució dels fets; tot i així, la pèrdua d'aquesta capitalitat editorial ja és una amenaça immediata.