AVANÇ ESPECTACULAR

L'aterridor nou tràiler d''Alien: Covenant', amb el xenomorf en pla estrella

La pel·lícula de Ridley Scott, seqüela de 'Prometheus', arribarà als cines el 19 de maig

1
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

Després que la setmana passada poguéssim veure un singular pròleg en què se'ns presentava la majoria de personatges d''Alien: Covenant', en una escena tranquil·la, gairebé costumista, avui arriben, per fi, les emocions fortes: un espectacular tràiler en què la indiscutible estrella és el xenoform, que no és res més que la famosa criatura d''Alien' creada per H. R. Giger. La pel·lícula de Ridley Scott, que arribarà als cines el 19 de maig, exerceix de seqüela de 'Prometheus' (2012) i està ubicada temporalment abans del film del 1979 que dona origen a la saga.

El tràiler no amaga res. De fet, potser ensenya massa. Segons la ressenya oficial, 'Alien: Covenant' relata la història de la tripulació de la nau 'Covenant', que es dirigeix a un remot planeta, suposadament paradisíac, amb l'objectiu de colonitzar-lo. Un cop allà, descobreixen que de paradís res de res, que no hi ha formes de vida animal i que l'únic habitant és l'androide David (Michael Fassbender), únic supervivent de la nau 'Prometheus' (i que, per cert, es desdobla interpretant també un altre androide que viatja a la nau 'Covenant').

Estranyament, en el tràiler no hi apareix David. Tampoc la doctora Elisabeth Shaw (Noomi Rapace), que era l'única supervivent, amb el refinat androide, a 'Prometheus'. En canvi, sí que hi apareixen els ous (amb abraçacares inclòs) i el xenoform en plenitud de facultats físiques, com revela el tram final, evocador tant de l'angoixant 'Alien' original de Ridley Scott com d''Aliens' , la musculosa seqüela dirigida per James Cameron el 1986.

L'avanç d''Alien: Covenant' arriba un dia després que 20th Century Fox donés a conèixer un pòster il·lustrat amb un dels icònics ous sota d'un breu "Hide" (amaga't). En el primer dels pòsters, presentat fa uns quants mesos, hi apareixia el xenoform en primer pla mirant a la càmera de forma amenaçadora sota el text "Run" (corre).

Notícies relacionades

El juny del 2012, el guionista de 'Prometheus', Damian Lindelof, ja va avançar que a 'Prometheus' s'havia deixat elements de la trama deliberadament per resoldre perquè s'aclarissin en la següent pel·lícula. No obstant, no ha sigut ell qui ha desenvolupat aquests fils per lligar, ja que l'escriptura de la nova pel·lícula va quedar en mans del guionista John Logan ('Gladiator', 'L'últim samurai', 'Star Trek: Nemesis', 'Skyfall', 'Spectre', 'Penny Dreadful'...)

En el repartiment de la pel·lícula hi figuren Michael Fassbender, Katherine Waterston, Danny McBride, Billy Crudup, Carmen Ejogo, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Callie Hernandez, Benjamin Rigby, Alexander England, Noomi Rapace, Demian Bichir i James Franco.