Cinc premis Bafta per a 'La la land'

El musical és el gran triomfador de la nit dels premis de l'Acadèmia Britànica del cine

lpedragosa37268377 bafta170212230740

lpedragosa37268377 bafta170212230740 / TOBY MELVILLE

2
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE / LONDRES

Com tot feia presagiar, ‘La la land’ va ser la gran triomfadora en la nit dels Bafta, els premis de l'Acadèmia Britànica de cine, que solen ser un preludi dels Oscars. El romàntic musical, que és una declaració d'amor al jazz, partia com a gran favorit amb 11 nominacions. Al final de la gala al Royal Albert Hall havia aconseguit cinc premis, entre ells tres dels grans, el de millor pel·lícula, millor director per a Damien Chazelle i millor actriu, per a la seva protagonista, Emma Stone. El film, que ha recaptat 270 milions de dòlars a tot el món, es va imposar a ‘La llegada’, ‘Moonlight’, ‘Manchester frente al Mar’ i ‘Yo, Daniel Blake’. Al seu protagonista, Ryan Gosling, se li va escapar, no obstant, el premi al millor actor, que va ser amb enorme justícia per a Casey Affleck, pel gran drama ‘Manchester by the Sea’ de Kenneth Lonergan. Penelope Cruz, tot glamur amb un vestit daurat, va ser l'encarregada d'entregar-li la recompensa.

Viola Davis, pel drama americà “Fences”, que ha dirigit Denzel Washington, es va endur el guardó a la millor actriu de repartiment. El de millor actor de repartiment va ser per a Dev Patel per ‘Lion’, en què interpreta Saroo, un nen de Calcuta que ha perdut la seva família i és adoptat a Austràlia, però torna al seu país per buscar els seus orígens. 

En la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa, l'hongaresa ‘El hijo de Saúl’, un aterridor al·legat sobre l'holocaust, de Laszlo Nemes i Gabor Sipos, es va imposar a ‘Julieta’, de Pedro Almodóvar, que s'havia desplaçat a Londres per a l'ocasió.

AL·LEGAT DE KEN LOACH CONTRA ELS CONSERVADORS

Notícies relacionades

El discurs polític de la nit el va pronunciar el veterà i compromès Ken Loach, al recollir el Bafta a la millor pel·lícula britànica per ‘Yo, Daniel Blake’, un al·legat contra la precarietat laboral a les zones més pobres d'Anglaterra i les retallades dels serveis socials portats a terme pel govern conservador, que ja va ser Palma d'Or a Cannes. ”Gràcies a l'Acadèmia per reconèixer el missatge del que aquest film diu: que la gent més vulnerable és tractada per aquest govern amb una crueltat brutal, que és vergonyosa” , va declarar Loach.

La cerimònia al Royal Albert Hall va estar presidida pels Ducs de Cambridge. Guillem és president de l'acadèmia de cine britànica des de l'any 2010 i hi va anar acompanyat de Caterina, que duia un vestit floral d'Alexander McQueen. El futur hereu al tron va entregar un Bafta honorífic a Mel Brooks. Aquest trofeu va posar punt final a la vetllada que havia arrencat amb l'actuació del Cirque du Soleil i que va comptar amb la presència de nombroses estrelles nominades, com Nicole Kidman, Meryl Streep, Amy Adams, Emily Blunt, Tom Ford o Hugh Grant. Un any més el comediant Stephen Fry va oficiar amb humor com a mestre de cerimònies.