El 2016, nefast per a la música

George Michael ha mort el mateix any que Bowie, Prince i Cohen

In memoriam: Prince, Bowie, Cohen i George Michel. 2016, un any nefast per a la música. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La mort de l'estrella del pop George Michael, el dia de Nadal, ha suposat un tràgic final de l'any 2016, en què han desaparegut altres estrelles de la musica, com David Bowie, Prince i Leonard Cohen.

DAVID BOWIE

La icona del glam-rock va commocionar els seus milions de seguidors al morir el 10 de gener10 de gener, dos dies després de llançar el seu últim disc, 'Blackstarel dia del seu 69 aniversari. Innovador i creatiu fins a l'últim dia, Bowie patia de càncer, però només la seva família coneixia la seva lluita contra la malaltia.

GLENN FREY

Fundador i líder de la banda nord-americana Eaglesva morir el 18 de gener als 67 anys,18 de gener als 67 anys després d'anys de malaltia. El fenomenal èxit de 'Hotel California' va ser un dels més venuts en la història del rock nord-americà.

PAUL KANTNER

Cofundador i inspirador de Jefferson Airplane, emblema de la música psicodèlica dels anys 60 i l'era hippy. Va desaparèixer el 28 de gener als 74 anys a causa d'una aturada cardíaca.

MAURICE WHITE

Fundador d'Earth, Wind & Fire, havia inventat petites gotes de l'esclat del funk. Entre els més venuts en la història de la música, Earth Wind & Fire va ser probablement el primer grup afroamericà a tenir una gran audiència de públic blanc. Maurice White va morir als 74 anys, el 4 de febrer, després de patir la malaltia de Parkinson durant anys.

KEITH EMERSON I GREG LAKE

Emerson, un dels primers teclistes rockers que es van fer famosos, es va suïcidar a casa seva, a Los Angeles, l'11 de març. El baixista i cantant Greg Lake, el seu company d'Emerson, Lake & Palmer, trio estrella del rock progressiu, va viure només nou mesos més que ell: va morir a Londres el 7 de desembre a causa d'un càncer.

PHIFE DAWG

El raper d'A Tribe Called Quest, grup que va portar una nova sensibilitat artística al hip-hop, va morir el 22 de març als 45 anys després d'una llarga lluita contra la diabetis.

PRINCE

Considerat l'artista més influent de la dècada dels 80, autor de 'Purple rain', el geni de Minneapolis va morir el 21 d'abril als 57 anys, a casa seva, a Paisley Park, Minnesota, víctima d'una sobredosi accidental d'analgèsics. Prince era un músic tan prolífic com enigmàtic.

LEONARD COHEN

Poeta i cantant, creador d'unes meditacions sobre l'amor i l'espiritualitat que el van portar a tenir una audiència de seguidors incondicionals, va morir el 7 de novembre als 82 anys, a Mont-real. La seva família el va enterrar en la més estricta intimitat, fins i tot abans d'anunciar la seva desaparició. Igual que Bowie, el canadenc va llançar un últim disc, 'You wanted darker', considerat per molts un títol premonitori.

SHARON JONES

Notícies relacionades

Cantant de soul i funk, Sharon Jones havia arribat a la fama al final de la seva carrera. Va morir el 18 de novembre de càncer, als 60 anys.

RICK PARFITT

Guitarrista de la banda de rock britànica Status Quova morir el 24 de desembre als 68 anys per complicacions d'una infecció.