ESTRENA EL DIA 12

Beth es passa al costat fosc

La cantant i actriu interpreta la malvada Neridiana a 'Gran retorn a Fantasia', el nou musical de Geronimo Stilton, al Teatre Condal

undefined36414853 barcelona  25 de noviembre del 2016  presentacion del espect161203125041

undefined36414853 barcelona 25 de noviembre del 2016 presentacion del espect161203125041 / MONICA TUDELA

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La polifacètica Beth Rodergas debuta en el món de Geronimo Stilton amb un rol de dolentíssima en el musical Gran retorn a Fantasia, una proposta molt diferent de la primera aventura del famós rosegador. Les primeres funcions prèvies a l’estrena, el dia 12 al Teatre Condal, li estan servint per prendre el pols a Neridiana, la reina de les Fades Negres i deixebla de la temible bruixa Stria, a qui el ratolí periodista s’haurà d’enfrontar. «No es tracta d’espantar els nens. Al principi quedava molt dura als assajos però he llimat el paper i li estic agafant el punt per posar-me’ls a la butxaca», diu l’actriu i cantant.

Per a ella no hi ha millor termòmetre que aquests bojos baixets, com cantava Joan Manuel Serrat. Són un públic transparent, incapaç de dissimular. «Quan l’altre dia, després de la primera funció, vaig oferir xocar la mà a una nena petita em vaig alegrar molt. ¡Es podia haver posat a plorar! No saps mai com reaccionaran quan són tan petits».

Dos mesos d’assajos amb Lluís Danés, responsable de la posada en escena; Xavi Lloses, compositor de les 21 noves cançons, i Enric Llort, expert en Geronimo Stilton com a guionista li han fet descobrir un nou món. «M’agraden aquests universos de Danès decadents, foscos i misteriosos. I la seva fusió amb el de Stilton és brutal». Afegeix que aquest gran projecte al Paral·lel era just el que necessitava per tornar-se a posar les piles després del naixement del seu segon fill fa cinc mesos.

Sincronització perfecta

Sincronització perfectaMentre parla al seu camerino amb un te a la mà per alleujar un constipat, assenyala el vestuari que s’haurà de posar ben aviat. No té res a veure amb el de La dona vinguda del futur, el seu primer muntatge per a nens. «Aquest musical és més complex pel que fa a vestuari, projeccions i entrades en escena. La sincronització ha de ser perfecta. Tècnicament és molt complicat». Tampoc és fàcil moure’s amb l’impressionant vestit de Neridiana. «He de portar quatre o cinc quilos a sobre entre la perruca i el vestit. Però és un magnífic, fet amb pell, seda, tul i puntes».

La Beth, irreconeixible com a Neridiana, disfruta en el seu debut com a malvada. «M’ho estic passant molt bé perquè és un rol diferent. És divertit ser la dolenta». Els seus vuit companys de repartiment interpreten més d’un rol però ella es concentra en el de Neridiana, tot i que en algun moment es faci passar per Flordiana, la seva encantadora germana, per enganyar Geronimo Stilton i usurpar el poder al Regne de les Fades.

Notícies relacionades

També és el primer cop que és la més veterana del repartiment. «Faré 35 anys aquest mes i em sento la mare de tots perquè la majoria estan en la vintena. No havia treballat mai amb gent més jove. Per a gairebé tots aquest és el seu primer gran projecte i això genera un clima molt especial».

Nou projecte

Nou projecteAcaba de presentar Tossudament Llach, disc registrat amb la Simfònica de Corda i Cobla de Girona, i el 2017 li agradaria gravar-ne un altre. Probablement, en castellà. «Està tot per definir», avisa. El seu primer disc, Otra realidad, és l’únic en castellà. Després van venir My own way home (2006), en anglès, i Segueix-me el fil (2010) i Família (2013), en català. «El primer és el que sento menys meu. El vaig gravar als 21 anys, acabava de sortir d’OT i era tot irreal», recorda. Però se sent en deute amb la gent que la segueix a la resta d’Espanya i a l’Amèrica Llatina. «Sé que tenen ganes d’escoltar-me en castellà i a mi també em ve de gust treure un disc en castellà. Però ja ho veurem».