Recomanacions de nou autors per ampliar les lectures de Donald Trump

Quim Monzó, Najat El Hachmi, Milena Busquets i Sergio del Molino, entre altres, prescriuen títols al president

trumpcbs

trumpcbs

1
Es llegeix en minuts
ELENA HEVIA / BARCELONA

SERGIO DEL MOLINO

‘El món d'ahir’. Stefan Zweig. «Perquè entengui la potència destructora sense remei dels sergents de ferro i que la nostàlgia d’un passat estilitzat no té per què moure a un present apocalíptic, sinó ser la seva directa i insuportable conseqüència». 


QUIM MONZÓ

‘La revolució’. Slawomir Mrozek. Monzó tria un conte breu de l'escriptor i dramaturg polonès que es pot trobar al llibre 'La vida difícil'. «Si explico la recomanació es fa òbvia i perd tot interès. Qui l’hagi llegit ho entendrà. Qui no... que corri a fer-ho».


LOLITA BOSCH

‘Medianoche en México’. Alfredo Corchado. «Aquest periodista del Dallas Morning News, fill d’emigrants, ha escrit una de les millors cròniques novel·lades sobre el risc d’exercir el periodisme 

a Mèxic, originalment en anglès i traduïda posteriorment a l’espanyol. No es pot deixar». 


JAVIER PÉREZ ANDÚJAR

'1080 Receptes de cuina’. Simone Ortega. L’últim pregoner de les festes de 

la Mercè escull un dels llibres de cuina més populars de les cases espanyoles. Tot un clàssic. La seva burleta recomanació: «Perquè comenci a menjar-se el món amb un eficaç procediment». 


ELVIRA NAVARRO

‘La gran transformación’. Karl Polanyi. En aquest assaig del gran pensador austríac sobre els antecedents de les dues guerres mundials, «s’explica molt bé com les societats que tenen el guany econòmic com a valor suprem són recents i acaben destruint el seu propi teixit social».


SANTIAGO RONCAGLIOLO

‘La conjura contra América’. Philip Roth. «En aquesta sarcàstica ucronia, Charles Lindbergh, antisemita i aïllacionista, guanya les eleccions a Roosevelt i manté els EUA al marge de la segona guerra mundial, en benefici de Hitler. Trump s’identificaria profundament amb el personatge». 


NAJAT EL HACHMI

‘L'ametlla’. Nedjma. Subtitulat 'Memòries eròtiques d'una dona musulmana', «és un text preciós sobre la sexualitat de la seva protagonista». «Si Trump el llegís, potser aprendria alguna cosa sobre les dones, que són molt més que l’objecte de desig de l’altre», afirma. 


ANTONIO ORTUÑO

Notícies relacionades

‘Meridià de sang’. Cormac McCarthy. L’escriptor emergent mexicà més influent recomana l’obra mestra de l’autor nord-americà. «Em temo que en faria una lectura literal i consideraria heroic massacrar mexicans. Millor que li recomani llegir les instruccions del dossier nuclear...», diu. 


MILENA BUSQUETS

'Daniel et Valérie'. Diversos autors. L’escriptora recomana un llibre d’iniciació a la lectura en francès per a nens de 5 anys. «Hi va aprendre a llegir. Quan hagi superat aquesta etapa i si veiem que progressa adequadament, li recomanarem lectures més avançades», afegeix.