GUARDÓ

Nova, millor editorial europea de ciència-ficció

El segell d'Ediciones B ha obtingut el premi anual de la Societat Europea de Ciència-ficció, entregat en el tancament de l'Eurocon

jgarcia36187901 barcelona 07 11 2016   sara herculano  marta rossich  de la 161106201458

jgarcia36187901 barcelona 07 11 2016 sara herculano marta rossich de la 161106201458

2
Es llegeix en minuts
Ernest Alós
Ernest Alós

Coordinador d'Opinió y Participació

Especialista en Escric, quan puc, sobre literatura fantàstica i de ciència ficció, ornitologia, llengua, fotografia o Barcelona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Societat Europea de la CIÈNCIA-FICCIÓ ha designat el segell d'Ediciones B Nova millor editorial europea de ciència-ficció de l'any, en l'acte d'entrega dels seus premis anuals amb què s'ha tancat la convenció Eurocon celebrada a Barcelona. Una altra distinció del premi ha anat a un nominat espanyol: Guillem López, que ha guanyat el premi a la millor novel·la europea de l'any per 'Challenger', publicada a l'artesanal editorial de Badajoz Aristas Martínez i que suma aquest premi a l'Ignotus concedit dissabte per la societat espanyola i al Kelvin que va rebre al festival d'Avilés. També dissabte, la 'Michelíada' d'Antoni Munné-Jordà va rebre el premi Ictineu a la millor novel·la de ciència-ficció en català de l'any.

L'editora de Nova, Marta Rossich, considera que el premi és un reconeixement al treball fet a llarg termini, "construint un catàleg amb grans noms del gènere marcat per l'esperit de Miquel Barceló", un homenatge "a totes les persones que treballen pel reconeixement de la literatura de gènere en castellà, escriptors, llibreters, molt especialment l'equip de Gigamesh, traductors, fans, i concretament el Team Sanderson Espanya, bloguers i periodistes" i una conseqüència de la revitalització del segell en els dos últims anys, "que ha sigut possible perquè una gran editorial com B ha posat la seva maquinària al servei de la seva difusió".

En aquest període, Nova ha passat de publicar cinc o sis llibres a l'any a gairebé una vintena, amb diverses línies de treball. Seguir editant autors del seu catàleg com Neal Stephenson i Orson Scott Card, recuperar amb noves edicions clàssics com Dan Simmons i Poul Anderson, llançar de forma massiva la producció d'un nou fenomen com Brandon Sanderson i incorporar autors emergents com Ernie Cline ('Ready Player One'), Andy Weir ('El marciano'), Liu Cixin ('El problema dels tres cossos') o James S. A. Corey ('El despertar de Leviatan'). 

FITXATGE DE CHINA MIEVILLE

Notícies relacionades

Aquesta línia prosseguirà el 2017 amb l'últim gran fitxatge de Nova, l'autor de culte britànic China Mieville, de qui es publicarà el seu últim llibre, 'Els últims dies de Nova París', i es recuperarà el seu catàleg, incloent-hi la trilogia Bas-Lag, en desenvolupament com a sèrie de televisió.

Per la seva part, els editors d'Aristas, Cisco Bellabestia i Sara Herculano, han confiat que "el reconeixement de 'Challenger' faci honor al títol, que suposi un llançament per a Guillem López, però sense esclat final". Es tracta d'una novel·la "valenta" que amb prou feines havia tingut ressò lector fins que ha començat a sumar reconeixements.