'El hombre de las mil caras' triomfa en taquilla

El 'thriller' polític d'Alberto Rodríguez ha sigut vist per més de 200.000 espectadors en una setmana

La crònica dels anys negres del felipisme coincideix amb la principal crisi del partit socialista

Tràiler d’’El hombre de las mil caras’. (2016) / periodico

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Després d’una setmana, El hombre de las mil caras –thriller polític sobre el cas Roldán– ha sigut vist per més de 200.000 espectadors. «La reacció del públic, gràcies al boca al boca, està sent excel·lent. Estem repetint xifres del primer cap de setmana, la qual cosa demostra l’interès que desperta la pel·lícula», explica el productor Francisco Ramos (Zeta Cinema).

Notícies relacionades

    Dirigida per Alberto Rodríguez, narra un dels episodis més delirants de la història recent d’Espanya: el cas de l’exdirector de la Guàrdia Civil, Luis Roldán (interpretat per un brillant Carlos Santos) i com l’espia Paesa (Eduard Fernández, sempre impecable) es va posar al comandament d’una rocambolesca operació per entregar el pròfug al Govern. L’actor català va ser premiat amb la Concha de plata a la millor interpretació masculina a Sant Sebastià, on, precisament, es va saber que el verdader Paesa està viu. Va protagonitzar la seva enèsima resurrecció des de la portada de Vanity Fair just un dia abans de la presentació de la pel·lícula.

TURBULENTA ETAPA DEL PSOE

Intriga, trilers, mentiders i corruptes en despatxos, El hombre de las mil caras reflecteix una etapa del PSOE molt turbulenta. No deixa de ser irònic que la crònica dels anys negres del felipisme i el retrat de les clavegueres de l’Estat coincideixi amb la principal crisi en dècades del partit socialista. «No vull creure’m que el context polític estigui col·laborant. Crec que la pel·lícula i la seva contundència com a thriller trepidant no deixa cap espectador indiferent. No puc, no obstant, deixar de pensar en les paraules del personatge de Jose Coronado [que dóna vida al millor amic de Paesa] quan afirma: això va ser el principi de la fi», reflexiona Ramos.