ENTREVISTA A 'CLASSIC ROCK'

Eric Clapton, obligat a deixar la música per una malaltia neurodegenerativa

El músic britànic té una neuropatia perifèrica, que percep com unes descàrregues elèctriques que li impedeixen tocar la guitarra

Fa menys d'un mes va presentar el seu nou i últim treball 'I still do'

eric-clapton

eric-clapton

2
Es llegeix en minuts

Eric Clapton (1945) és un dels millors guitarristes del món. Però els seus seguidors s'hauran d'anar fent a la idea que d'aquí poc ja no podran disfrutar del seu talent en directe perquè fa uns dies va anunciar que deixa els escenaris a causa d'una malaltia neurodegenerativa que pateix des de fa un quant temps.

El músic britànic ho ha revelat en una entrevista per a 'Classic Rock'. "Vaig tenir dolors durant l'any passat. Va començar amb un dolor suau a l'esquena, però es va convertir en el que en diuen neuropatia perifèrica, que perceps com descàrregues elèctriques", ha dit Clapton.

El 2013, la situació del guitarrista ja era complicada, cosa que el va obligar a cancel·lar alguns concerts. "És difícil tocar la guitarra així" i reconeix que ha sigut dur reconèixer que la situació no millorarà. Tal com s'ha explicat, també sembla probable que no torni a gravar cap disc. La neuropatia perifèrica és una insuficiència dels nervis (deixen de funcionar totalment o parcialment) que produeix dolor, pèrdua de la sensibilitat i incapacitat per controlar els músculs.

En l'entrevista, Clapton ha parlat del seu passat com a addicte a les drogues i a l'alcohol. "Per dret hauria d'haver estirat la pota fa molt de temps. No sé com vaig sobreviure, sobretot als anys 70. Però per alguna raó vaig ser arrencat de la boca de l'infern i vaig tenir una altra oportunitat", assegura el músic, que tot i haver-se salvat dels mals derivats del consum d'estupefaents ha patit cops durs, com la mort del seu fill Conor, quan tenia 4 anys. Li va dedicar 'Tears in heaven'.

Els mals físics que ha revelat Clapton recorden els casos d'altres supervendes de la música com Phil Collins, que vol tornar després de retirar-se per problemes cervicals, d'orella i complicacions nervioses que no li permetien tocar el piano i la bateria, i Brian Johnson, cantant d'AC/DC que a causa de problemes auditius no ha pogut participar en l'última gira del grup australià i que ha sigut substituït per Axl Rose.

UNA CARRERA D'ÈXITS

Clapton va començar la seva carrera musical en la dècada dels 60 del segle passat. Va passar per bandes com The Yardbirds, on era conegut amb el sobrenom de 'Mà lenta', o Cream, on se li va posar el sobrenom de 'God' ('Déu').

Notícies relacionades

Després de passar per diversos grups, va iniciar una carrera en solitari amb què també es va fer molt conegut, sent altament valorat per la crítica musical.

El seu últim treball, 'I still do', va ser presentat el 20 de maig, i segons s'anuncia a la web de l'artista, ha assolit la primera posició en la llista dels discos de rock més venuts de Billboard. I a finals d'any, els fans de Clapton i els Rolling Stones podran disfrutar de la col·laboració del guitarrista en el nou disc de 'ses satàniques majestats', que serà de blues i arribarà a finals d'aquest any.