LA GRAN CITA 'INDIE' DE BARCELONA

Primavera Sound 2016: cinc joies ocultes

Esquivant el camí més fàcil i previsible, el festival ofereix una gran mostra de perles que no haurien de passar inadvertides

1
Es llegeix en minuts
Nando Cruz
Nando Cruz

Periodista

ver +

JAMES HUNTER SIX  

Relaxat i aliè a les modes

Sempre és un plaer deixar-se bressolar per aquest bregat músic anglès. Tant firma un rhythm & blues d’aroma clàssica com oxigena una partitura de soul a ritme de ska. Va aprendre a les ordres de Van Morrison, va ser produït per Boz Boorer (gregari de Morrissey) i el seu sisè disc surt al segell Daptone. La millor forma d’entrar en aquest festival: relaxat i aliè a modes.

Dijous, 2. 18.55 h. Escenari H&M

KAMASI WASHINGTON

Barroc i còsmic 

Arranjador del To pimp a butterfly de Kendrick Lamar, aquest californià va debutar el 2015 com a compositor amb el triple The epic, panoràmica del passat, present i futur de la música negra que s’acosta a la psicodèlia, als ritmes afrollatins, al free jazz, a Broadway. Barroc i còsmic, en viu prescindeix d’arranjaments de cordes i s’apanya amb set músics. 

Dijous, 2. 21.00 h. Auditori Rockdelux

MBONGWANA STAR 

L’escena congotrònica

Coco Ngabali i Theo Nzonza, integrants del grup congolès Staff Benda Bilili, lideren el seu propi projecte, on el timbre hipnòtic del likembe, produït al pitjar les seves membranes metàl·liques, es barreja amb la percussió i els ritmes electrònics. El seu primer disc, From Kinshasa, segueix el camí iniciat per pioners de l’escena congotrònica com Konono Nº 1. 

Dijous, 2. 00.55 h. Escenari Ray Ban

KANAKU Y EL TIGRE

Pop psicodèlic i folklore peruà

La majoria de grups llatinoamericans que trepitgen aquest festival solen ser tristos clons de bandes anglosaxones, i aquests peruans no intenten dissimular el seu origen, sinó armar un pop d’aires psicodèlics amb el pols acústic del folklore autòcton. La tornada de Si te mueres mañana és la seva declaració de principis: «Si te mueres mañana, no te quedes con ganas de nada». 

Dissabte, 4. 20.00 h. Escenari Night Pro.

ISLAM CHIPSY & EEK

Sons embogidors

Notícies relacionades

L’electro-chaabi, amb els seus teclats estridents, la seva rítmica inclement, l’autotune i les melodies àrabs, és un dels sons més embogidors del planeta. L’aliança d’Islam Chipsy i EEK ja transcendeix el context de casaments i festes al carrer d’Egipte per sacsejar escenaris occidentals assedegats de noves vibracions. Un final de festival prometedor.

Dissabte, 4. 3.50 h. Escenari Adidas Originals