COMPTE ENRERE

El Camp Nou es prepara per rebre Springsteen

El tram europeu de la gira 'The River' engega dissabte a Barcelona amb un nou repertori

fsendra33838412 barcelona 11 05 2016 montaje del escenario para e160511191902

fsendra33838412 barcelona  11 05 2016 montaje del escenario para e160511191902
fsendra33838393 barcelona  11 05 2016 montaje del escenario para e160511191853

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Cap és a prop i el Camp Nou es prepara per rebre'l. Liquidada ja la temporada de Lliga a l'estadi del FC Barcelona, els treballs per acollir dissabte l'estrena del tram europeu de la gira 'The River' de Bruce Springsteen & The E Street Band avancen amb rapidesa, especialment pel que fa al muntatge de l'escenari i dels accessos a la gespa, que està sent coberta completament. L'operació està sent seguida amb sorpresa i curiositat pels aficionats que aquests dies visiten el Museu del Barça i que tenen accés a les grades del Camp Nou.

De moment, els organitzadors del concert, de la promotora Doctor Music, guarden silenci sobre els plans de Springsteen i la seva banda, que en ocasions anteriors han avançat uns dies el seu viatge a la ciutat elegida per estrenar la gira amb el fi d'afinar l'adaptació del repertori als nous recintes. Fins ara, la gira de presentació de la caixa 'The Ties That Bind: The River Collection' s'ha desenvolupat en poliesportius i pavellons tancats dels Estats Units i Canadà i el de Barcelona serà el primer concert en un gran estadi del 'The River Tour'.

CANVI DE REPERTORI

Notícies relacionades

Aquest canvi de recinte implicarà també, com ja ha anunciat el mateix entorn de Springsteen, un canvi de repertori. Si fins ara en totes les actuacions el rocker de Nova Jersey ha estat tocant pràcticament les mateixes cançons, amb un tronc central dedicat a repassar el doble àlbum 'The river' en la seva totalitat, en les dates europees el 'setlist' patirà importants variacions i és molt improbable que es torni a escoltar el 'The river' íntegre.

La del dissabte serà la cinquena actuació de Bruce Springsteen al Camp Nou, un estadi que va trepitjar per primera vegada el 3 d'agost de 1988, durant la gira de 'Tunnel of love'. Aquell mateix any, el 10 de setembre, va tornar al mateix recinte com a part del cartell de la gira benèfica 'Human Rights Now!', organitzada per Amnistia Internacional. El Cap no va tornar al Camp Nou fins 20 anys després. Va ser el 2008, quan, de la mà del 'Magic Tour', va protagonitzar dues actuacions a l'estadi els dies 19 i 20 de juliol.