Pedro Almodóvar s'acomiada de Chus Lampreave

"Des del primer moment vam sentir que pertanyíem a la mateixa família", escriu el director en un comunicat

1
Es llegeix en minuts

El director Pedro Almodóvar ha lamentat la mort aquest dilluns de Chus LampreaveChus Lampreave, amb qui va treballar en diverses pel·lícules i de qui destaca la seva "humanitat" i "innocència", segons ha assenyalat en un comunicat. "Des del primer moment vam sentir que pertanyíem a la mateixa família", ha dit.

Almodóvar ha assenyalat que Chus Lampreave "tenia la capacitat de convertir qualsevol extravagància" seva en "una cosa natural, divertida, senzilla, pura", i ha assegurat que va ser l'actriu que "més bé va interpretar" els personatges inspirats en la seva mare. "Pertanyia a l'estirp dels grans actors de repartiment, aquells sense els quals el cine espanyol no existiria", ha dit.

Notícies relacionades

Tal com ha recordat el cineasta manxec, abans de debutar com a director va sentir fascinació per ella a 'El pisito' i 'El cochecito', de Marco Ferreri, així com a 'L'escopeta nacional', de Berlanga. "Jo somiava treballar amb ella si algun dia aconseguia dirigir una pel·lícula", ha dit el director, que ha assegurat escriure unes paraules sobre l'actriu sense fer-se a la idea que no tornarà a treballar amb ella.

Més tard, li va trucar per a 'Pepi, Lucy, Bom y otras chicas del montón' i "molt amablement" li va dir que no s'hi veia. "Li vaig tornar a trucar dos anys després per a 'Laberinto de pasiones' i, malgrat la seva negativa, li vaig seguir trucant perquè interpretés una de les monges d''Entre tinieblas'. Va ser llavors quan ens vam conèixer personalment", ha explicat. Davant la seva "insistència", i la "química immediata" que hi va haver entre ells, tal com recorda el cineasta manxec, Chus va acceptar, després d'explicar-li que "no era actriu i que preferia un paper curt". "Sobre el guió el seu no era gaire extens, però es va agegantar en el moment que Chus va entrar en contacte amb ell", ha destacat. "La meitat del personatge està improvisat en l'últim moment, amb pocs actors he sentit tanta reciprocitat i m'he divertit tant", ha dit.