CINE

Triomf d''El renacido' als Bafta

El film d'Alejandro González Iñárritu obté cinc premis i segueix acumulant guardons en la carrera cap als Oscars

Alejandro Gonzalez Iñárritu i Leonardo DiCaprio, als Globus d’Or.

Alejandro Gonzalez Iñárritu i Leonardo DiCaprio, als Globus d’Or. / LUCY NICHOLSON (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El triomf d''El renacido' en els premis Bafta confirma el film d'Alejandro González Iñárritu com a gran favorit dels Oscars el 28 de febrer. L'Acadèmia Britànica li va atorgar diumenge a la nit cinc guardons: millor pel·lícula, millor director, millor actor principal (Leonardo DiCaprio) i també millor direcció de fotografia i millor so. El director mexicà va dedicar el trofeu al seu pare, que va morir fa dos anys, i a la seva dona, pels seus 24 anys de matrimoni. "Això és el que jo anomeno heroisme i capacitat per sobreviure", va dir fent broma.

DiCaprio, que encarna el paranyer Hugh Glass a l'Amèrica més hostil i salvatge, va retre homenatge a la seva mare, que complia anys, i a "tants actors britànics que m'han inspirat". 

A la cerimònia, que com ja és costum va tenir lloc al sumptuós Royal Opera House, el premi a la millor actriu va ser per a Brie Larson, per la seva interpretació d'una jove mare segrestada juntament amb el seu fill en el drama 'La habitación'. El guardó com a millor actor de repartiment va ser per al britànic Mark Rylance, brillant agent secret al servei de Rússia a 'El puente de los espías'. Absent per obligacions de feina a Nova York, el director del film, Steven Spielberg, va recollir el trofeu en nom seu.

Notícies relacionades

Kate Winslet va ser elegida millor actriu de repartiment per 'Steve Jobs', com a entregada i fidel ajudant del fundador d'Apple. 'Brooklyn', basada en la novel·la de Colm Tóibín sobre una immigrant irlandesa a aquest barri de Nova York als anys 50, va obtenir el premi al millor film britànic. El millor documental va ser per a 'Amy', sobre la cantant Amy Winehouse. L'argentina 'Relatos salvajes', de Damián Szifron, va ser elegida millor pel·lícula de parla no anglesa. 

LA GALA

La gala va comptar amb la presència de nombroses estrelles, com Matt Damon, Michael Fassbender, Cate Blanchett, Maggie Smith, Mark Ruffalo o Bryan Cranston, que van desafiar el fred hivernal londinenc. La sorpresa de la nit va ser la presència, en els últims moments de la cerimònia, de Tom Cruise, que va entregar el premi a la millor pel·lícula. El mestre de cerimònies, com ja és tradició, va ser Stephen Fry, actor, 'showman', humorista i un home de gran enginy. Al parlar d''El puente de los espías', Fry es va congratular amb ironia que la guerra freda sigui un període de la història que ha quedat enrere. Ara, va dir, confraternitzem amb els russos i prenem junts el te, "amb poloni".