Obertures i escots vertiginosos van regnar en l'alfombra vermella dels Goya

El blanc i el negre, els crus i els tons empolsats van triomfar en provocatius dissenys

Clara Lago.

Clara Lago. / JUAN MANUEL PRATS

3
Es llegeix en minuts

La nit dels Goya es va vestir de gala amb espectaculars dissenys plens de pedreria i brodats, on el blanc i el negre, els crus i els tons empolsats s'obrien en vertiginosos escots i obertures, provocatius dissenys que van deixar instantànies memorables en la 30 edició de la cerimònia del cine.

No hi havia ni un moment de descans per escoltar tantes lloances, tant per la bellesa dels dissenys com per les obertures dels vestits, algunes fins a llocs impossibles, acostant-se la cintura, com el d'Úrsula Corberó, en vellut anglès, firmat per Teresa Helbig.

Una de les actrius més esperades, Penélope Cruz, va aparèixer molt somrient amb un Versace Atelier, un dels seus dissenyadors fetitxe en moments de nominació.

En negre, cenyit a la cintura i amb un escot paraula d'honor ple de brillants, l'actriu es va recollir els cabells en un monyo alt molt afavoridor i va lluir un impecable maquillatge natural. Al cap d'un minut, va fer la seva aparició Javier Bardem, el seu marit, i van posar junts sobre l'alfombra vermella, somrients i feliços.

ELS ESCOTS MÉS ATREVITS

El rosa quars va ser el color elegit per Bárbara Lennie, que lluïa un vestit de Jorge Acuña, i Cayetana Guillén Cuervo, que va optar per un dels escots més atrevits, en "V" fins a la cintura, un tall pel qual també van optar Bibiana Fernéndez i Manuela Vellés, que van lluir vestits de tall hel·lènic.

L'actriu francesa Juliette Binoche, nominada al Goya com a millor actriu per "Ningú no vol la nit", va lluir un vestit metal·litzat en plata, que no acompanyava la seva bellesa però si que revelava un generós i bonic escot.

ELS BRILLANTS D'ISABEL PREYSLER

Tot i no ser del món del cine, una de la dones més esperades de la nit va ser Isabel Preysler, i la seva aparició, de la mà del premi nobel Mario Vargas Llosa, va fer saltar tots els flaixos. Preysler lluia un vestit de Naeem Khan negre i ple de brillants, amb una suggerent però discreta obertura central.

Però si algú se sap passejar per una alfombra vermella, és la model Nieves Álvarez, que amb un vestit de George Chakra negre, amb vermell foc a la cua, va impressionar amb la seva elegància.

També de negre, Cecilia Freire, amb transparències sàviament estudiades, i la directora Isabel Coixet, amb un meravellós Sybilla, dos estils molt diferents, però atractius.

Meravellosa, com una diva de Hollywood, Juana Acosta, amb un vestit negre i un espectacular collaret de brillants de Bárcena, retro, de platí.

Nominada a millor actriu secundària i amb estrenada maternitat, Marian Álvarez també va optar pel negre, igual que Carmen Machi, que va triar un disseny en lluentons d'Amaya Arzuaga, o l'aparatós Gaultier de Victoria Abril.

DE BLANC

Com una núvia, de blanc, en 'georgette' de seda, i pedreria sobre el pit, Inma Cuesta, la favorita a millor actriu per "La novia", va aparèixer sobre uns altíssims 'stilettos', un disseny fet a mida per la dissenyadora Teresa Helbig, que va confessar sentir-se "emocionada" amb l'elecció de l'actriu.

Helbig va firmar el tercer disseny de la nit, el de Macarena Gómez, també en blanc,"un vestit joia" en tul de cotó, que ha exigit tres mesos de feina.

Stella McCartney ha firmat els dissenys d'Elena Ballesteros i de Nerea Barros, que va descobrir un espectacular escot més avall d'on s'acaba l'esquena.

Goya Toledo va tornar a enlluernar amb un Carolina Herrera, mentre que Belén Rueda es va vestir amb un disseny de puntes de Rosa Clará, amb un esquena coberta de botonadura.

Poques actrius van optar pels estampats. The 2nd Skin Co va firmar el de Verónica Sánchez, una de les poques actrius que no ha triat un vestit que li tapés els peus, però no per això menys elegant, un disseny amb escot paraula d'honor, amb adorn de plomes de marabú en tons estampats de blau intens.

Clara Lago va ser de les que ha lluït cama a l'estil Angelina Jolie, amb un vestit de George Chakra, en tons verds.

Leandro Cano ha sigut l'encarregat de vestir María León, amb un vestit de faldilla àmplia i amb univers animal.

Leticia Dolera, nominada a la categoria de millor direcció novell per "Requisitos para ser una persona normal", va demostrar la seva fidelitat a Dolores Promesas, igual que l'actriu xilena Malu Mayol, parella de Luis Tosar.

ELS HOMES NO S'ARRISQUEN

Notícies relacionades

Els actors no s'han arriscat en aquesta gala, excepte Óscar Jaenada, amb un Etxeberria, que el va lluir com si arribés d'assaltar un vaixell pirata.

Un dels més aclamats, Hugo Silva, es va atrevir amb un esmòquing blau. Dani Rovira va triar Roberto Verino, mentre que García Madrid va ser la firma elegida per Daniel Gumán, i Lander Urquijo, la d'Asier Etxeandia.