PRIMER DISC

Duchovny es passa a la música i farà un concert a Barcelona

Les entrades per a l'actuació del protagonista d''Expediente X' i 'Californication' a la sala Barts, el 14 de maig, es poden adquirir des d'aquest divendres  

Vídeo oficial del tema que dóna títol al primer disc de David Duchovny, ’Hell or highwater’. / YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts

En la seva faceta de músic, i aparcant la més coneguda de protagonista d''Expediente X'David Duchovny presentarà en concert, el dissabte 14 de maig, a la sala Barts de Barcelona, el seu primer disc, 'Hell or highwater', del qual l'actor també és coproductor executiu.  

Les entrades per al concert, amb la producció de The Project, es poden adquirir a partir de aquest divendres a entrades.elperiodico.cat, com a punt de venda exclusiu. Els preus de les localitats, numerades, van des dels 30 euros als 50 (més despeses de gestió); també hi ha un paquet d'entrades VIP, a 120 euros, que inclou una trobada amb Dochovny, còpia de l'àlbum i foto firmada per l'artista.   

DARRERE DE LA CÀMERA

David Duchovny, l'estrella d''Expediente X' i de 'Californication', no s'ha conformat sent un actor multipremiat i el líder d'una sèrie de culte que té milions de seguidors al món. Darrere de la càmera ha experimentat en sèries com la ja esmentada 'Expediente X' i 'Bones', i a la cinta 'House of D'. És l'autor de la novel·la 'Holy cow' i ara sorprèn amb la seva faceta com a músic.

Duchovny va publicar amb Think Say Records el disc titulat 'Hell or highwater', en què s'adverteixen les reminiscències de Wilco R.E.M, dues bandes a qui l'intèrpret reconeix com a influències en aquesta gravació. És un disc rodó, sense fissures, tan modest com autèntic, que rendeix homenatge a les grans figures de la cançó nord-americana.

HONESTEDAT A L'ESCENARI

Duchovny desafia la mala fama que generalment envolta els actors de Hollywood que s'aventuren en el món de la música --com Keanu Reeves i Don Johnson-- amb honestedat a l'escenari, on es comporta sense escarafalls, sense afany de protagonismes i amb ganes de compartir la seva música.

Amb una veu introvertida i fosca, que recorda la de Jakob Dylan, no amaga el seu deute amb el folk i el rock. 'Let it rain' obre amb una guitarra acústica i la veu greu i gairebé despullada de Duchovny, que explica directament la història darrere d'una ruptura amorosa, per després donar pas a '3000', una oda pacifista. 'Another year' busca en el territori de Johny Cash però travessant el camí d'Eddie Vedder i Ryan Adams. En el 'track' 'When the time comes' Duchovny s'exposa completament, i mostra la textura envellutada de la seva gola. 

DE LITERATURA ANGLESA A L'ACTUACIÓ

Notícies relacionades

Nascut i criat a Nova York, Duchovny va assistir a la Universitat de Princeton, va obtenir un màster en Literatura Anglesa i estava a punt d'aconseguir el doctorat quan va decidir dedicar-se a l'actuació. Ba ser nominat a un Emmy com a millor actor en una sèrie dramàtica per 'Expediente X' i com a millor actor convidat d'una sèrie de comèdia per les seves aclamades i arriscades aparicions a 'The Larry Sanders show' el 1997. El mateix any, va obtenir el premi Golden Globe com a millor actor en una sèrie dramàtica i va estar nominat a tres Globus d'Or, per a tres Screen Actors Guild i per a un premi de la crítica en la categoria de millor actor en una sèrie dramàtica.

L'estiu passat va culminar la sèrie 'Californication' per a Showtime i ens va llegar Hank Moody, un altre personatge protagonitzat per ell, que ha passat a ser part de la cultura popular i pel qual va obtenir un Globus d'Or com a millor actor en una sèrie de comèdia. Actualment protagonitza la sèrie 'Aquarius'.

Temes:

Música