George R. R. Martin anuncia que no acabarà a temps 'Vents d'hivern'

L'escriptor explica en el seu blog que la sisena temporada de 'Juego de tronos' s'emetrà abans que hagi publicat el sisè dels llibres en què s'inspira

2
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / BARCELONA

Plor i desesperació entre els seguidors de Joc de trons. Un «deprimit» George R. R. Martin, autor dels llibres en què està basada l’exitosa sèrie televisiva, va confirmar ahir en el seu blog que l’escriptura del sisè volum, Vents d’hivern, no estarà a acabada a temps i que, per tant, la sisena temporada de la sèrie, que s’estrenarà a l’abril, s’avançarà a l’esperat llibre. El que està arribant no és l’hivern… sinó els spoilers.

El seu anunci és definitiu: «‘The winds of winter’ is not finished». El llibre no està acabat. «Creieu-me –afegeix–,

no em proporciona cap plaer teclejar aquestes paraules. Esteu decebuts, i no tan sols vosaltres. Els meus editors estan decebuts, HBO està decebuda, els meus agents, editors internacionals i traductors estan decebuts... però ningú deu estar, segurament, tan decebut com jo».

El llibre arribarà tard. Tard, tard. «No és d’esperar que estigui acabat demà, o la setmana que ve. Sí, he escrit molt. Centenars de pàgines. Dotzenes de capítols. Però queda molt per escriure. Encara em falten mesos... això si l’escriptura va bé. (A vegades ho fa. A vegades, no). Encara hi ha capítols per escriure, és clar... però també reescriptura».

PLA INCOMPLERT / Martin revela que quan la cinquena temporada de Juego de tronos s’acostava al final es va establir un pla amb els seus editors. «Tots volíem que el sisè llibre aparegués abans que la sisena temporada de la HBO s’emetés». Per a això, Martin, que culpa l’estrès per les dates d’entrega, havia d’entregar el manuscrit a l’octubre, cosa que va prometre al maig i al final no ha complert. Tampoc ha arribat a la segona data límit, final d’any.

« Ho he intentat, us ho vaig prometre. I vaig fracassar», conclou. «Això vol dir amb gairebé tota seguretat que Vents d’hivern no es publicarà abans que la sisena temporada de Juego de tronos s’estreni a l’abril», afegeix.

Notícies relacionades

TRAMES DIVERGENTS / A la pregunta que té tot lector de Martin (¿hi haurà spoilers dels llibres a la sèrie?), respon amb evasives. «Potser. Sí i no. [...] La sèrie ha avançat més ràpid del que preveia. I jo, més lentament. [...] Hi haurà certs girs en la trama i revelacions en la sisena temporada que encara no han succeït als llibres. Durant anys, els meus lectors han anat per davant dels espectadors. Aquest any passarà el contrari». Això sí, intenta consolar-los: «Alguns dels spoilers que podeu trobar en la sisena temporada podrien no ser spoilers del tot... perquè la sèrie i els llibres estan divergint, i ho faran més».

Però, compte, parlem del sisè llibre, que Martin no s’ha vist capaç d’escriure en els cinc anys que han passat des que va publicar Dansa amb dracs. Així que, ¿quan publicarà el setè? ¿Quants anys hauran passat des que la sèrie hagi acabat, revelant el final de la contesa entre el foc dels dracs i el gel dels caminants blancs? H