'Anacleto' triomfa a la taquilla el dia de l'estrena

El film debuta com a líder a Catalunya i segon a la resta d'Espanya

Imanol Arias i Quim Gutiérrez, a ’Anacleto: Agente secreto’.

Imanol Arias i Quim Gutiérrez, a ’Anacleto: Agente secreto’. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
BEATRIZ MARTÍNEZ / MADRID

Anacleto no falla mai, ni en la ficció ni en la realitat. Hi havia una gran expectació per veure Imanol Arias convertit en el mític agent secret sorgit de la ploma i la imaginació del gran Vázquez en la nova producció de Zeta Cinema, i el públic ha respost anant al cine a veure l'estrena en aquesta adaptació dels tebeos en què hi ha lloc per a la comèdia, l'acció al més pur estil de Hollywood i l'aventura.

En el seu primer dia d'exhibició, Anacleto: Agento secreto va recaptar 230.000 euros, situant-se de manera immediata en el segon lloc de la taquilla espanyola. Unes magnífiques xifres que encara han sigut millors a Catalunya, on s'ha situat en el número u del rànquing de recaptació, potser perquè, al capdavall, es tracta d'una pel·lícula catalana, rodada íntegrament en escenaris de la ciutat de Barcelona, on s'ha postproduït íntegrament. Una pel·lícula 100% autòctona, tant en l'equip tècnic, com en part de l'artístic, ja que tant el director Javier Ruiz Caldera com els actors Quim Gutiérrez i Berto Romero són nascuts a Catalunya.

Tenint en compte que la taquilla de divendres és tan sols una estimació i que els seus resultats es quintupliquen durant el dissabte i el diumenge, Anacleto: Agento secreto està destinada a superar la barrera del milió d'euros en el seu primer cap de setmana d'estrena. Una estupenda notícia que se suma a l'èxit aquest mateix any d'una altra de les pel·lícules produïdes per Zeta Cinema, Ahora o nunca, la cinta de María Ripoll protagonitzada per Dani Rovira i María Valverde.

Notícies relacionades

Les xarxes socials s'han omplert amb comentaris entusiastes sobre el film. «Èpica», «d'allò més divertida» i «funciona com un rellotge» són alguns dels elogis que llancen els internautes. També han lloat Imanol Arias i Quim Gutiérrez en els seus respectius papers, i en destaquen l'elegància i l'entrega.

A més a més de la resposta dels espectadors, la crítica també ha sigut unànime i en pràcticament tots els mitjans l'han considerat com «la gran comèdia d'espies nacional». Tot un triomf per a una pel·lícula que ha demostrat que es poden fer productes d'entreteniment que conjuguin qualitat i intel·ligència i es converteixin en clàssics immediats del cine espanyol.