SORPRENENT DECISIÓ COMERCIAL

Wilco llança a la xarxa el seu nou disc gratis

La banda permet descarregar 'Star Wars', integrat per 11 cançons

Portada de ’Star Wars’, el nou disc de la banda ’Wilco’.

Portada de ’Star Wars’, el nou disc de la banda ’Wilco’. / WILCO

1
Es llegeix en minuts

El grup Wilco acaba de publicar per sorpresa el seu nou àlbum, i, el que és més estrany, es pot aconseguir gratis. La banda de Chicago ha llançat el disc 'Star Wars', integrat per 11 cançons noves. Es pot descarregar a la pàgina web del grup http://wilcoworld.net.

Jeff Tweedy, líder del conjunt ha explicat així la seva decisió: "¿Per què hem llançat un àlbum d'aquesta manera i per què ho fem gratis? Bé, la raó més  gran, i no estic segur que ni tan sols la necessitin els altres, és que sentíem que seria divertit. ¿Què és més divertit que una sorpresa?".

Notícies relacionades

El disc, amb portada amb un gat blanc amb un florer, està disponible gratis, però un temps limitat, encara que la web de Wilco no especifica quant. 

Altres grups han pres curioses decisions comercials relacionadas amb internet abans que Wilco: Radiohead ho va fer el 2007 amb 'In Rainbows'. El grup va deixar que es pagués pel disc el que la gent volgués. REM va usar les llicències Creative Commons per a 'Collapse into now' perquè els seus seguidors editessin 'It happened today' i compartissin el resultat.

Temes:

Wilco