Les xarxes socials homenatgen Joan Barril

La mort del periodista s'ha convertit en 'trending topic' a Espanya a Twitter

1
Es llegeix en minuts
LARA GÓMEZ / BARCELONA

Dolor en el món de la literatura i el periodisme. Joan Barril, periodista, escriptor i columnista d'EL PERIÓDICO ens deia adéu als 62 anys aquest dissabte a la matinada.

La trista notícia no ha trigat a escampar-se per les xarxes socials per homenatjar aquest gran referent del periodisme. Barril no ha trigat gens a ser 'trending topic' a Twitter. Tots els mitjans de comunicació parlen del geni. També ho fan els amics, coneguts i companys de professió com Ana PastorIosu de la Torre, Ramon Besa, Àngels Barceló i Samanta Villar, entre molts altres.

Des de la Generalitat també han volgut dedicar-li unes paraules de comiat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que creu que és una "pèrdua molt gran" per a la cultura; i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que el qualifica de "mag de les paraules". Per la seva part, Duran i Lleida ha recordat l'humanisme del periodista amb el seu tuit.

 

 

 El món de la cultura també ha donat el condol a través de les xarxes socials. L'actor Joel Joan ha qualificat Barril d'"un dels grans que ens  ajudaven a entendre i interpretar el nostre entorn", i la cantant Marina Rossell  ha dit que era "un home que adorava la cultura i estimava les persones". Per la seva part, Manu Guix lamentava no haver-li pogut ensenyar a tocar el piano.

  

Notícies relacionades

 

Un dia trist per a les lletres catalanes i, sens dubte, per al periodisme de culte i de reflexió. Adéu Joan Barril.