Jeff Tweedy, Josep Carreras i Raphael, al Festival del Mil·lenni

El certamen s'obre diumenge amb l'actuació de Macy Gray a la sala Barts

La programació reuneix 30 concerts, a l'espera de confirmar nou actuacions més

Macy Gray, que obrirà el Festival del Mil·lenni.

Macy Gray, que obrirà el Festival del Mil·lenni.

2
Es llegeix en minuts

James Taylor, Marianne Faithfull, John Mayall, Raphael, Pablo Milanés i Josep Carreras són algunes de les actuacions previstes en el 16è Banc Sabadell Festival Mil·lenni, que tindrà lloc a Barcelona del 2 de novembre al 15 d'abril del 2015.

El festival començarà diumenge que ve a la Sala Barts amb Macy Gray, que presentarà el seu últim disc, 'The way', amb cançons que expressen el seu so característic dins del soul, després de l'experiment que va fer en el seu treball anterior, 'Covered' (2012), un disc de versions d'Eurythmics, Radiohead, Arcade Fire o Metallica.

Una de les grans estrelles de la programació del festival serà, segons ha anunciat dimarts el seu director, Martín Pérez, el cantant folk James Taylor, que actuarà el 14 de març al Liceu amb la seva banda habitual al complet per interpretar alguns dels temes de la seva dilatada carrera.

Raphael, "artista dels artistes", com l'ha presentat Pérez, tindrà la seva habitual trobada amb el públic barceloní durant dues nits al Liceu (28 i 29 de març) en la penúltima actuació del festival.

No menys rellevant serà el concert que John Mayall oferirà el 18 de novembre a l'Auditori de Barcelona, amb què celebra els seus 80 anys de blues des que va editar el 1964 el seu primer senzill.

Per a un públic més jove està orientada la cita dels germans Angus & Julia Stone (6 de novembre), que practiquen un folk-pop molt particular i que donaran a conèixer les noves cançons del seu tercer àlbum.

Cat Power cantarà sola i tocarà el piano i la guitarra a l'Auditori (13 de novembre), el mateix espai on també actuarà poc després el rocker Leiva (2 de desembre).

Tweedy, la formació en què figura Jeff Tweedy, cantant, compositor, guitarrista i líder de Wilco, en companyia del seu fill Spencer a la bateria, interpretarà el 2 de febrer a l'Auditori temes de Wilco i del seu grup anterior, Uncle Tupelo, a més d'alguna versió.

Notícies relacionades

Dins de la seva gira del 50 aniversari de carrera musical, Marianne Faithfull oferirà als seus seguidors el 9 de desembre al Palau de la Música els temes del seu nou àlbum, 'Give my love to London', i una selecció de les seves millors cançons.

De Llatinoamèrica destaquen les actuacions de Pablo Milanés amb el seu disc 'Renacimiento' (10 de març) i d'Omara Portuondo, que actuarà a l'Auditori el 3 de desembre després de remasteritzar i tornar a gravar el seu primer disc, 'Magia negra', que va aparèixer per primera vegada el 1959.