FESTIVAL

Nick Cave, Pulp i Nas, entre les estrelles de l'In-Edit

El festival ha anunciat aquest divendres una trentena dels seus títols per a la seva 12a edició

La gran cita del documental musical tindrà lloc del 23 d'octubre al 2 de novembre

Nick Cave i Kylie Minogue, a ’20.000 days on Earth’.

Nick Cave i Kylie Minogue, a ’20.000 days on Earth’.

2
Es llegeix en minuts
JUAN MANUEL FREIRE / BARCELONA

El festival de documental musical Beefeater In-Edit ha presentat aquest divendres al matí, en roda de premsa, un avanç de la seva 12a edició, que se celebrarà a Barcelona entre el 23 d'octubre i el 2 de novembre. Luis Hidalgo (director artístic) i Cristian Pascual (director) han desentranyat les claus d'un festival que, alhora que pretén millorar l'experiència d'anar a la sala, també reforça en aquest moment les finestres alternatives.

Per donar un plus a la visita a la sala tradicional –a Barcelona, les sales 1 i 2 d'Aribau Club i la 5 de l'Aribau Multisales–, In-Edit comptarà amb ganxos com l'In-Edit Radio Show, "un programa de ràdio realitzat a manera de xou en directe", i Doc-Alive, barreja de projecció i 'showcase' en directe; aquest any, Gruff Rhys (líder de Super Furry Animals) actuarà després de la projecció del seu documental 'American interior'. Qui no pugui o no es vulgui desplaçar als cines pot optar per In-Edit.tv, servei de vídeo-on-demand en què aquest any es podran veure més títols que mai del programa, segons ha indicat Cristian Pascual.

Entre la trentena de títols presentats destaca, per exemple, el film de clausura: '20.000 days on Earth', un documental amb elements de ficció al voltant de la icona del rock australià Nick Cave. Altres personatges explicats/homenatjats en la selecció d'aquest any són el mític músic texà Johnny Winter ('Johnny Winter: Down and dirty'); el líder de Pulp, Jarvis Cocker ('Pulp: A film about life, death and supermarkets'); l'influent raper Nas (“Nas: Life is illmatic”); Mike Oldfield ('Tubular Bells: The Mike Oldfield story'), o un personatge de culte com el mànager Shep Gordon ('Supermensch: The legend of Shep Gordon'), que va portar una vida més rock que molts dels seus representats abans de fer un gir cap a l'espiritualitat.

Notícies relacionades

El programa de l'In-Edit 2014 inclou pel·lícules sobre tots els gèneres i temàtiques: el rock planador dels 80-90 conegut per 'shoegazing' ('Beautiful noise'), un segell clau de l'indie com Sarah Records ('My secret world. The story of Sarah Records'), el sintetitzador modular ('I dream of wires'), la improvisació musical ('Taking a dog for a walk') o la música clàssica, que tindrà una gran presència a través de la retrospectiva dedicada a Frank Scheffer, autor de films sobre, per exemple, Mahler i la clàssica a l'Iran.

En l'apartat local es compten, per ara, quatre títols (encara que n'hi haurà d'altres): '160 metros, una historia del rock en Bizkaia'; 'Europe in 8 bits', sobre la música feta amb Nintendos i Gameboys; 'I need a Dodge! Joe Strummer on the run', sobre els dies del líder de The Clash a Granada, i 'Un lloc on caure mort', retrat singular del cantant del grup punk-rock Autodestrucció.