CONCEDIT PER CALCOGRAFÍA NACIONAL

Miquel Barceló, Premio Nacional de Arte Gráfico 2014

El guardó reconeix "la dedicació i la trajectòria" de l'artista al llarg de 30 anys de treball

Miquel Barceló, amb algunes de les seves obres, en una imatge d’arxiu.

Miquel Barceló, amb algunes de les seves obres, en una imatge d’arxiu. / EFE / ANDREA MEROLA

1
Es llegeix en minuts

L'artista Miquel Barceló ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Arte Gráfico 2014, concedit per la Calcografía Nacional (Real Academia de Bellas Artes de San Fernando) i que l'any passat va ser atorgat a Jaume Plensa.

Segons ha anunciat aquest divendres Juan Bordés, acadèmic delegat de Calcografía Nacional i membre del jurat, el guardó ha recaigut en el pintor mallorquí per "la seva dedicació i trajectòria en el món de l'estampa i l'art gràfic durant més de 30 anys". De president del jurat ha actuat Víctor Nieto, i també n'han format part com a vocals Francisco Calvo Serraller, Chema de Francisco, Juan Bordés i el premiat el 2013, Jaume Plensa.

"Satisfacció" de l'artista mallorquí

Notícies relacionades

L'artista, que ha estat informat del guardó mentre volava des de l'Àfrica a Espanya, ha expressat la seva "satisfacció" per aquest premi, a partir del qual s'organitzarà, l'any que ve, una exposició amb la seva obra gràfica al departament de Calcografía Nacional.

Jaume Plensa, premiat el 2013 i membre del jurat, ha considerat que quan es parla de gravat Miquel Barceló és "un dels gravadors més importants que té aquest país", i ha assenyalat que la seva obra gràfica "és fantàstica". "Jo sóc escultor i ell pintor, però si una cosa ens uneix és l'amor al gravat", ha assenyalat Plensa, que ha recordat que Barceló "ha gravat tota la seva vida amb molta intensitat".