ESTRENA A LA BIBLIOTECA DE CATALUNYA

'Bolxevics', una tragicomèdia sobre els nous moviments antisistema

La Perla 29 acull l'últim muntatge de l'emergent Companyia Solitària, que interpreten Marc Rodríguez, Pau Vinyals i Magda Puig

Marc Rodríguez, Júlia Barceló i Pau Vinyals, els intèrprets de ’Bolxevics’.

Marc Rodríguez, Júlia Barceló i Pau Vinyals, els intèrprets de ’Bolxevics’.

1
Es llegeix en minuts
JOSÉ CARLOS SORRIBES / Barcelona

Companyia Solitària s'ha convertit, malgrat el seu breu currículum teatral, en un d'aquells grups als quals mai hem de  perdre de vista. Sense deixar de costat la seva idea de saltar totes les cotilles escèniques, debuten a la Biblioteca de Catalunya, acollits per La Perla 29, amb 'Bolxevics', el seu últim muntatge. Estarà en cartell, en cap de setmana, fins al 24 de novembre. Amb aquest atractiu títol, plantegen una tragicomèdia 'post 15-M'. Sense ànim de donar cap resposta ni proclama, destapen com l'ego pot truncar els processos i nous moviments que pretenen ser els més revolucionaris.

Aleix Aguilà, dramaturg de la casa, firma un text que dirigeix Júlia Barceló i interpreten Magda Puig, Marc Rodríguez Pau Vinyals. Aguilà, Barceló, Vinyals, Pol López (aquesta vegada només ajudant de direcció per la seva vinculació a La Kompanyia del Lliure) i Júlia Molins (producció) formen Companyia Solitària. L'origen de 'Bolxevics' està en la idea d'Aguilà de fer una obra amb personatges dintre d'una assemblea. "Tinc amics anarquistes, procapitalistes i nacionalistes; em sorprèn la radicalitat de les seves posicions". A 'Bolxevics', en Rod (Marc Rodríguez) és el líder d'un moviment que neix per la seva frustració d'haver estat expulsat del sistema després de ser un actor d'èxit.

TANCADA EN A UNA CAPELLA

Notícies relacionades

En Rod marca les normes d'aquest nou moviment, que passa de la teoria a l'acció amb la seva tancada en una capella abandonada; un escenari que sembla idoni a la Biblioteca. Al líder l'acompanyen el Sepu (Pau Vinyals), un amic sense nord de tota la vida que es considera el braç armat del grup; té claríssim que està en lluita amb el sistema. La Tara (Magda Puig) és la tercera integrant de la cúpula d'aquest nou moviment. Cantant, treballa dins del sistema i afegeix el conflicte personal de la seva relació amb el Rod. És el cap visible del Cor Bolxevic, integrat per unes 15 veus d'alumnes de l'Institut del Teatre, que acompanya la posada en escena. 

"'Bolxevics' té molt de comèdia, de drama i de tragèdia clàssica. Són tres herois que lluiten per un destí just amb tres maneres de defensar una ideologia", explica la directora, Júlia Barceló. I el títol, afegeix Aleix Aguilà, té el referent històric de la revolució. "Els bolxevics, buscant la democràcia real, van acabar imposant una dictadura".